Treceți la conținutul principal

Al 13-lea semn Zodiacal ascuns de Ophiuchus

Al 13-lea semn Zodiacal ascuns de Ophiuchus

Îți cunoști semnul zodiacal? Majoritatea cred că da, dar după ultimele calcule, nimic nu este atât de sigur, mai ales că semnele zodiacului nu ar trebui să fie 12 și 13. Cel lipsă este Ofiuc.Zodiacul apare atunci când o constelație dată formează fundalul pentru mișcarea Soarelui, a Lunii și a stelelor pe cer. Prin urmare, Ophiuchus ar trebui să-și aibă locul și printre alte semne zodiacale, deoarece Soarele trece prin această constelație de mii de ani.

Distribuția semnelor zodiacale nu ar trebui să fie egală cu cea din acest moment, ci mai degrabă să reflecte timpul necesar soarelui pentru a se deplasa astrologic printr-o constelație dată. În cazul lui Ophiuchus, este mai puțin de 3 săptămâni, deoarece această constelație abia „stă în„ calea Soarelui pe cer și probabil a fost unul dintre motivele pentru care a fost îndepărtată (în Babilonul antic) din zodiac .

Al 13-lea semn al zodiacului și calculele au provocat destulă agitație în întreaga lume astrologică și există acum o discuție plină de viață dacă să accepți noul model (care, în plus, a fost propus de astronom și nu de astrolog) sau rămâneți la cea veche.Noua diviziune a semnelor zodiacale arată astfel:

Capricorn: 20 ianuarie - 16 februarie

Vărsător: 16 februarie - 11 martie

Pești: 11 martie - 18 aprilie

Berbec: 18 aprilie - 13 mai

Taur: 13 mai - 21 iunie

Gemeni: 21 iunie - 20 iulie

Rac: 20 iulie - 10 august

Leu : 10 august - 16 septembrie

Fecioară: 16 septembrie - 30 octombrie

Balanță: 30 octombrie - 23 noiembrie

Scorpion: 23 noiembrie - 29 noiembrie

Ophiuchus: 29 noiembrie - 17 decembrie

Săgetător: 17 decembrie - 20 ianuarie


Ophiuchus_constelation_


Constelația Ophiuchus (Wikipedia)

Denumire latină Ophiuchus Genitiv latin

Ophiuchi

Abreviere latină Oph

Date de observație (J2000)

Ascensiune dreaptă 17 h

Declinare -8 °

Caracteristici

Suprafață 948 grade pătrat

Număr de stele cu magnitudine observată <3 5

Cea mai strălucitoare stea Ras Alhague (2,08 m)

Constelații învecinate

Hercules

Cap Șarpe

Balanță

Scorpion

Săgetător

Șarpe Coadă

Vultur

Vizibil la latitudini

cuprinse între 90 ° S și 90 ° N.

Ophiuchus (latină Ophiuchus, adăugați. Ophiuchi, abrevierea Oph) - o constelație distinctă situată în zona ecuatorului ceresc. Este una dintre cele 48 de constelații ptolemeice.Ophiuchus este identificat cu Asclepius, zeul grec al medicinei, care avea puterea de a învia morții. Hades, zeul lumii morților, s-a temut că această abilitate reprezintă o amenințare pentru lumea interlopă și i-a cerut lui Zeus să intervină. Zeus l-a ucis pe Asclepius, dar l-a plasat pe marele vindecător printre constelații ca Ophiuchus. Înfățișat cu un șarpe uriaș care îl însoțește în colectarea ierburilor. Acest șarpe este o constelație separată, separată în două părți, Capul Șarpelui și Coada Șarpelui, de constelația Ophiuchus.

Deși ecliptica trece prin constelație, Ophiuchus nu este o constelație zodiacală în astrologie. Acest lucru se datorează faptului că granițele constelației au trecut ecliptica pentru un timp relativ scurt - de la standardizarea constelațiilor în 1930. Constelația rulează acum 18,6 ° din ecliptică - peste 3/5 din Săgetător. Soarele rătăcește împotriva constelațiilor între 29 noiembrie și 18 decembrie.

Messier a catalogat șapte grupuri globulare. M 10 și M 12 se află aproape de centrul constelației și ambele pot fi văzute prin binoclu. O vedere mai bună sunt cele două clustere deschise mari și împrăștiate NGC 6633 și IC 4665.

Ro (ρ) Ophiuchi este o stea multiplă lângă Antares. Puteți vedea componenta A de a cincea magnitudine prin binoclu și doi însoțitori de a șaptea magnitudine pe ambele părți ale acesteia, componentele D și E pot fi văzute printr-un mic telescop.

Steaua binară 70 Ophiuchi este formată dintr-un pitic galben și portocaliu, cu magnitudinea a patra și a șasea. 36 Ophiuchi, pe de altă parte, sunt o pereche de pitici portocalii de magnitudine a cincea.

Steaua lui Barnard este cea mai faimoasă stea din Ophiuchus - a doua cea mai îndepărtată de Soare. Este o pitică roșie cu o luminozitate de 9,5 m. Chiar dacă este la doar 5,9 ani lumină de Pământ, este prea slab pentru a fi văzut fără un telescop. Steaua lui Barnard se mișcă atât de repede față de alte stele (10,3 ″ pe an - sau 1 ° în 350 de ani) încât schimbările de poziție sunt vizibile în câțiva ani. De aici provine un alt nume pentru stea: Săgeata. Supernova

Postări populare de pe acest blog

Ravase texte de placinta pentru Revelion

Ravase de Anul nou, texte pentru placinta cu branza, texte placinta de mere de revelion, texte pentru placinta de dovleac Ravase de placinta: Bani, prosperitate, vile, masina, pensie, pensie alimentara, sanatate, dragoste etc Suprize de Revelion; Iubitule uite iti dau in dar, agenda si un calendar, in care am scris si socotit....un an intreg ce am cheltuit. Ravase de Revelion! Primesc si cate un musafir in casa , dar iata punctul meu de vedere: cei care vin imi fac onoare si cei care nu imi fac placere. Ravase de Anul nou: Va spun din suflet , un an bun, ca are tata porcul bun. RAVASA PENTRU PLACINTE DE REVELION. Ravase texte placinte . Stiu, ai vrea sa divortezi. Insa nu gasesti pricina. Fuga dragostei din casa, Iata cine e de vina! Ca om rau, Te stiam cu totii; Dorim sa te calce, Intr-o noapte hotii Ai umblat mereu, Sa ametesti fetele, Si din pacate, Ti-ai rupt doar ghetele! Esti om invatat, Dar practic, deloc. Deci arunca ,draga, Invatatura-

Francmasoneria Stefan cel Mare și minunea de la Mãnãstirea Putna. Secrete bine păzite!

Francmasoneria Stefan cel Mare și minunea de la Mãnãstirea Putna. Secrete bine păzite! Poate sã parã curios acest periplu istoric care face usor trecerea de la atitudini evreiesti la Francmasonerie si apoi la complot si conspiratie planetarã. Cu toate acestea nu sunteti obligati sã credeti, sã acceptati, ci doar sã vã informati si sã vã puneti întrebãri, iar dacã ati devenit nelinistiti, nu vã rãmâne decât sã actionati. Pentru aceastã ultimã etapã este necesarã, dupã cum am vãzut, o prealabilã pregãtire, o luptã cu noi însine; cãci vai de cel care îsi propune sã actioneze si la prima tentatie (de coruptie, spre exemplu) cedeazã cu usurintã, aducând apoi si argumente în favoarea slãbiciunii sale. Se vor gãsi multi opozanti, unii plãtiti, altii convinsi, care în fata acestor dezvãluiri sã afirme cã nimic nu este adevãrat. Vor fi multi care vor spune: "Totusi, francmasonii nu sunt asa de rãi" sau "Cum se poate, francmasonii practicã chiar un fel de crestinism!". Atunci

Cantece, Texte si Versuri de Sfantul Ioan Botezatorul 7 ianuarie

Poezii pentru copii cu ocazia Sfantului Ion 7 ianuarie, cantece si texte pentru serbare de Sfantul Ion, Versuri frumoase de Sfantul Ioan Botezatorul Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Nu pentru-o lopată de rumenă pâine, nu pentru patule, nu pentru pogoane, ci pentru văzduhul tău liber de mâine, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri, pentru cântecul tău ţintuit în piroane, pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Nu pentru mania scrâşnită-n măsele, ci ca să aduni chiuind pe tapsane o claie de zări şi-o căciula de stele, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane şi zărzării ei peste tine să-i scuturi, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Şi ca să pui tot sărutul fierbinte pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane, pe toate ce slobode-ţi ies inainte, ridică-te, Gheorghe,

Craciun fericit in toate limbile pamantului

Cum se spune Craciun fericit in toate limbile de pe mapamond MESAJ CRĂCIUN FERICIT în afrikaans- Gesseende Kersfees MESAJ CRĂCIUN FERICIT în albaneză - Gezur Krishlindyet MESAJ CRĂCIUN FERICIT în algonquină - Mitho Makosi Kesikansi MESAJ CRĂCIUN FERICIT în amharică - Melkame Yeledet Beale MESAJ CRĂCIUN FERICIT în apaşă - Gozhqq Keshmish MESAJ CRĂCIUN FERICIT în arabă - Idah Saidan Wa Sannah Jadidah MESAJ CRĂCIUN FERICIT în armeană - Shenorhavor Dzenount MESAJ CRĂCIUN FERICIT în azeră - Tezze Iliniz Yashi Olsun MESAJ CRĂCIUN FERICIT în bamoun - Poket Kristmet MESAJ CRĂCIUN FERICIT în bască - Zorionak eta Urte Berri On MESAJ CRĂCIUN FERICIT în belgiană - Vrolijke Kerstmis MESAJ CRĂCIUN FERICIT în bengali - Shuvo Boro Din MESAJ CRĂCIUN FERICIT în bretonă - Nedeleg Iaouen MESAJ CRĂCIUN FERICIT în britonă - Nadalik looan na looan MESAJ CRĂCIUN FERICIT în bulgară - Cestita Koleda MESAJ CRĂCIUN FERICIT în cehă - Vesele Vanoce MESAJ CRĂCIUN FERICIT în chineză

Canalele de energie

Canale și transmițătoare de energie  În Extremul Orient, înca din vremuri îndepartate, oamenii atribuiau existenta, în corpul uman, a doua aspecte energetice, pe care le numeau Yin si Yang, primul fiind considerat a avea un caracter feminin, iar al doilea masculin. Aceste energii circula printr-un ansamblu de trasee energetice, cunoscute în acupunctura sub numele de meridiane. Acestea leaga între ele o serie de centre energetice, care pot fi stimulate. În acest scop, acupunctorii folosesc ace fine, sau aplica surse termice, ori ulei de mustar, care produc o iritare locala. În presopunctura stimularea se obtine prin apasare (masaje).Simplificând lucrurile, vom distinge: - canalul energetic stâng numit, în yoga, Ida nadi (nadi înseamna “râu”), considerat a fi canalul lunar, al energiei feminine (Yin); - canalul energetic drept, pe care yoghinii îl numesc Pingala nadi, sau canalul solar, al energiei masculine (Yang). Hatha Yoga (ca si tehnicile medicinii extrem-orientale amintite mai sus)