Al 13-lea semn Zodiacal ascuns de Ophiuchus

Al 13-lea semn Zodiacal ascuns de Ophiuchus

Îți cunoști semnul zodiacal? Majoritatea cred că da, dar după ultimele calcule, nimic nu este atât de sigur, mai ales că semnele zodiacului nu ar trebui să fie 12 și 13. Cel lipsă este Ofiuc.



Zodiacul apare atunci când o constelație dată formează fundalul pentru mișcarea Soarelui, a Lunii și a stelelor pe cer. Prin urmare, Ophiuchus ar trebui să-și aibă locul și printre alte semne zodiacale, deoarece Soarele trece prin această constelație de mii de ani.

Distribuția semnelor zodiacale nu ar trebui să fie egală cu cea din acest moment, ci mai degrabă să reflecte timpul necesar soarelui pentru a se deplasa astrologic printr-o constelație dată. În cazul lui Ophiuchus, este mai puțin de 3 săptămâni, deoarece această constelație abia „stă în„ calea Soarelui pe cer și probabil a fost unul dintre motivele pentru care a fost îndepărtată (în Babilonul antic) din zodiac .

Al 13-lea semn al zodiacului și calculele au provocat destulă agitație în întreaga lume astrologică și există acum o discuție plină de viață dacă să accepți noul model (care, în plus, a fost propus de astronom și nu de astrolog) sau rămâneți la cea veche.



Noua diviziune a semnelor zodiacale arată astfel:

Capricorn: 20 ianuarie - 16 februarie

Vărsător: 16 februarie - 11 martie

Pești: 11 martie - 18 aprilie

Berbec: 18 aprilie - 13 mai

Taur: 13 mai - 21 iunie

Gemeni: 21 iunie - 20 iulie

Rac: 20 iulie - 10 august

Leu : 10 august - 16 septembrie

Fecioară: 16 septembrie - 30 octombrie

Balanță: 30 octombrie - 23 noiembrie

Scorpion: 23 noiembrie - 29 noiembrie

Ophiuchus: 29 noiembrie - 17 decembrie

Săgetător: 17 decembrie - 20 ianuarie


Ophiuchus_constelation_


Constelația Ophiuchus (Wikipedia)

Denumire latină Ophiuchus Genitiv latin

Ophiuchi

Abreviere latină Oph

Date de observație (J2000)

Ascensiune dreaptă 17 h

Declinare -8 °

Caracteristici

Suprafață 948 grade pătrat

Număr de stele cu magnitudine observată <3 5

Cea mai strălucitoare stea Ras Alhague (2,08 m)

Constelații învecinate

Hercules

Cap Șarpe

Balanță

Scorpion

Săgetător

Șarpe Coadă

Vultur

Vizibil la latitudini

cuprinse între 90 ° S și 90 ° N.

Ophiuchus (latină Ophiuchus, adăugați. Ophiuchi, abrevierea Oph) - o constelație distinctă situată în zona ecuatorului ceresc. Este una dintre cele 48 de constelații ptolemeice.



Ophiuchus este identificat cu Asclepius, zeul grec al medicinei, care avea puterea de a învia morții. Hades, zeul lumii morților, s-a temut că această abilitate reprezintă o amenințare pentru lumea interlopă și i-a cerut lui Zeus să intervină. Zeus l-a ucis pe Asclepius, dar l-a plasat pe marele vindecător printre constelații ca Ophiuchus. Înfățișat cu un șarpe uriaș care îl însoțește în colectarea ierburilor. Acest șarpe este o constelație separată, separată în două părți, Capul Șarpelui și Coada Șarpelui, de constelația Ophiuchus.

Deși ecliptica trece prin constelație, Ophiuchus nu este o constelație zodiacală în astrologie. Acest lucru se datorează faptului că granițele constelației au trecut ecliptica pentru un timp relativ scurt - de la standardizarea constelațiilor în 1930. Constelația rulează acum 18,6 ° din ecliptică - peste 3/5 din Săgetător. Soarele rătăcește împotriva constelațiilor între 29 noiembrie și 18 decembrie.

Messier a catalogat șapte grupuri globulare. M 10 și M 12 se află aproape de centrul constelației și ambele pot fi văzute prin binoclu. O vedere mai bună sunt cele două clustere deschise mari și împrăștiate NGC 6633 și IC 4665.

Ro (ρ) Ophiuchi este o stea multiplă lângă Antares. Puteți vedea componenta A de a cincea magnitudine prin binoclu și doi însoțitori de a șaptea magnitudine pe ambele părți ale acesteia, componentele D și E pot fi văzute printr-un mic telescop.

Steaua binară 70 Ophiuchi este formată dintr-un pitic galben și portocaliu, cu magnitudinea a patra și a șasea. 36 Ophiuchi, pe de altă parte, sunt o pereche de pitici portocalii de magnitudine a cincea.

Steaua lui Barnard este cea mai faimoasă stea din Ophiuchus - a doua cea mai îndepărtată de Soare. Este o pitică roșie cu o luminozitate de 9,5 m. Chiar dacă este la doar 5,9 ani lumină de Pământ, este prea slab pentru a fi văzut fără un telescop. Steaua lui Barnard se mișcă atât de repede față de alte stele (10,3 ″ pe an - sau 1 ° în 350 de ani) încât schimbările de poziție sunt vizibile în câțiva ani. De aici provine un alt nume pentru stea: Săgeata. Supernova

Comentarii