Pisica in vise. Semnificatie si interpretare

1.Pisica neagra - Dictionar de vise


Pisica blanda zgaraie rau!

Ce inseamna cand visezi pisici?

Aparitia pisicilor in vis este prevestitoare de rele, cu exceptia cazurilor cand reusesti sa le omori sau sa le alungi din fata ta.

Daca ai visat o pisica asta inseamna ca in viata reala o sa ai anumite manifestari tipice comportamentului acestui animal.

Daca ai visat o pisica care se manifesta cu agresivitate inseamna ca in viata reala vei da dovada de lipsa de afectiune, de amabilitate sau de blandete fata de persoanele cu care intri in contact.

Daca pisica miauna in vis este semn rau si ai mare grija la persoanele din jurul tau si cei care se dau prieteni cu tine pentru-ca te vor vorbi de rau cand le intorci spatele. Daca pisica din vis urla e semn ca un prieten fatarnic raspandeste cuvinte urate despre tine si face tot posibilul sa te raneasca.

Daca visezi pisici care sunt cuminti sau dorm ti se iveste o perioada prospera in viata ta amorosa.

Daca visezi o pisica care alearga indica sentimentul de independenta, instincte feminine, originalitate si suprematie, mai inseamna ca cineva din viata ta nu este demn de incredere sau nu este loial.

Daca visezi o pisica pufoasa acest lucru indica confort si faptul ca este timpul sa te ocupi de tine. In vis esti muscat de o pisica inseamna ca vei avea o situatie dificila cu o femeie, daca in vis urmaresti o pisica acest lucru te avertizeaza in legatura cu unele obstacole pe care le vei avea.


interpretare vis Pisica interpretare vis pisica moarta vis interpretat pisica interpretarea viselor pisica interpretare vise pisica neagra interpretare vise pisica moarta interpretare vise pisica care fata interpretare vise

Daca visezi o pisica neagra indica ezitare si faptul ca nu te poti hotari ce anume vrei in viata in acel moment, mai inseamna teama de a-ti folosi intuitia.

Cea maro in vis inseamna ca vei primi niste vesti foarte importante cat de curand, cea de mai multe culori indica oameni diferiti care nu muncesc pentru un scop comun.

Daca visezi o pisica care a disparut acesta inseamna ca ceva apropiat sau important pentru tine poate fi pierdut, nu neaparat pisica in sine, indiferent de ce pierzi este bine sa ceri ajutorul cuiva, de asemenea mai inseamna ca trebuie sa renunti la ceva.

Daca pisica te ataca e semn ca vei avea dusmani care nu se vor da in laturi de la nimic pentru a-ti ponegri numele si a-ti stirbi proprietatea, daca insa reusesti sa o alungi, vei invinge piedici mari si iti vei castiga un nume si o avere.

Atunci cand visezi o pisica slaba si murdara, vei primi vesti proaste de la cei plecati. Un prieten sau o prietena se afla in pragul mortii, daca reusesti sa alungi pisica, persoana respectiva va supravietui totusi dupa o suferinta indelungata.

Cand te zgarie o pisica un adversar va reusi sa-si insuseasca profitul pe care tu l-ai obtinut dintr-o afacere in care ai investit foarte mult timp.

Pentru o femeie nemaritata, a visa ca tine in brate o pisica sau un pisoi e semn ca va fi convina de catre cei din jur, cu ajutorul vicleniei, sa faca un lucru care nu se cuvine.

Cand visezi o pisica alatuti de un sarpe se prevede inceputul unei dispute aprise. Vei sta de vorba cu un dusman cu intentia de a te folosi de el pentru aflarea unui secret despre care crezi ca are legatura cu tine, confidentele sale insa te vor pune in dificultate si vei pretinde ca nu ai nici cea mai mica cunostinta despre vreuna din faptele lui.

O pisica neagra: va trada o femeie.

O lupta intre pisici: visul avertizeaza ca e posibil sa fiti jefuit noaptea.

Daca ati visat ca sotia s-a transformat in pisica: este un avertisment ca sotia se comporta destul de frivol. Motan – acest animal dragut nu semnifica nimic bun. Este prevestitorul tradarii si al minciunii.

Pisoii – aceste fiinte gingase, de asemenea, nu prevestesc binele.

Simbolizeaza tradarea si minciuna.

Un pui de pisica, in schimb, poate semnifica descoperirea minciunii.

Daca bati sau ranesti acest animal, e semn rau; in rest e semn bun;

Semnifica o dezamagire din partea unei persoane careia i-ai acordat multa incredere; o veche explicatie spune ca vei intalni un hot;

Daca visezi o mata inseamna ca ai dusmani pe care nu ii cunosti, atunci cand mangai o mata vei avea de-a face cu oameni fatarnici, iar daca omori o mata inseamna victorie. Mai multe mate la un loc este un semn rau si iti va aduce multe pierderi in afaceri, iar mai multe mate mieunand inseamna ca cineva te vorbeste de rau.

"In Egiptul antic pisicile erau adorate ca animale sacre - mama sau creatorul. Bastet era zeita egipteana a pisicilor, femeilor si copiilor. Pisica, cu afinitatea sa catre oameni, reprezinta simbolul lumii paranormale, oculte, o lume dominata de senzatii. Prin simpla ei prezenta magnetiza totul. Bastet reprezenta fascinatia locurilor interzise. De asemenea, era zeita rasaritului de soare. Bastet Obligatiile sa in calitate de zeita s-au schimbat odata cu trecerea anilor, fiind cunoscuta ca si zeita a dragostei, fertilitatii, nasterii, muzicii si dansului.

Venerarea sa dateaza cel putin din a doua dinastie (2890-2686 i.Hr.). La inceputuri Bastet era reprezentata cu cap de leu si a fost privita ca mama a lui Mahes, zeul cu cap de leu. In mod curent, este infatisata ca o pisica sau ca o femeie cu cap de pisica sau leu. Zeita este legata de Hathor, Sekhmet, Tefnut, Atum (tatal sau) si Mut.




2.Pisica alba semnificatie si interpretare


Ce inseamna cand ti s-a aratat o pisica alba in vis?

Daca o pisica alba visezi vei avea unele dificultati. Aparitia unei pisici albe si curata denota complicatii care daca la inceput pot aparea inofensive, se vor dovedi a fi in cele din urma cauza unor necazuri si suparari si chiar a pierderii averii.

Daca in vis ti se arata o pisica alb cu negru semnifica faptul ca s-ar putea sa ai un motiv de tristete sau regret in curand, sau daca te ocupi de afaceri acest vis inseamna ca trebuie sa depui toate eforturile pentru a face firma sa functioneze, deoarece te urmaresc competitorii, sau sa iei masuri foarte severe, chiar daca acela reuseste sa supravetuiasca vanzand sub pretul celorlalti.

In vis pisica alba: semn ca va va trada un prieten apropiat.



3.Superstitii: Pisica neagra & Pisica alba



Daca îti intra în casa o pisica tigrata sau una cenusie, e semn ca vei intra în posesia unei mari sume de bani.

pisicile pot prezice vremea. Daca o pisica stranuta, atunci vine ploaia. Daca sta cu spatele la foc, se apropie furtuna. Daca pisica îsi ascute ghearele de piciorul mesei, e semn de îmbunatatire a vremii. Daca îsi ascute ghearele de covor, anunta vânt. Daca îsi spala urechea cu laba, anunta ploaie. Daca priveste prelung pe geam, anunta ploaie. Daca pisica doarme cu toate labutele sub ea, anunta vreme rea.

Daca pisica îsi spala fata cu laba, anunta musafiri.

Daca dai cu piciorul într-o pisica, vei suferi de reumatism la acel picior.

Daca îneci o pisica, vei muri înecat.

Aduce noroc sa vezi o pisica alba când te duci la scoala.

Aduce ghinion sa vezi o pisica alba noaptea.

Daca o pisica neagra se îndreapta spre tine e semn de noroc, dar daca îti taie calea, ia norocul cu ea.

O pisica nu trebuie sa stea în preajma unui nou nascut pentru ca "le suge suflarea".

O pisica pe un vapor aduce noroc.

Daca visezi pisici, in general este de rau augur si prevesteste o periada plina de ghinioane. Daca visezi pisici care te ataca, acestea prevestesc dusmani, dar daca in vis reusesti sa scapi, vei reusi si in viata si norocul iti va zambi din nou

Daca o pisica neagra taie calea unui alai de înmormântare, se zice ca un alt membru al acelei familii va muri curând.

Aduce noroc sa ai pisica neagra în casa, sa atingi o pisica neagra, sa îti intre în casa o pisica neagra, sa te întâmpine o pisica neagra la usa cuiva, sa vezi trei pisici negre la rând.

Aduce ghinion sa vezi o pisica neagra dimineata devreme, sa îti întoarca spatele o pisica neagra, sa fugaresti o pisica neagra.

Daca o persoana bolnava vede doua pisici batându-se, e semn de moarte.

Stiati ca:

Regele Charles I avea o pisica neagra despre care credea ca ii poarta noroc, astfel ca acea pisica era pazita cu strasnicie zi si noapte. Coincidenta sau nu, a doua zi dupa ce pisica a murit, Regele a fost arestat si condamnat la moarte.

La inceputul mileniului se credea ca pisicile negre pazesc pescarii plecati in larg de furtuni sau de orice alte evenimete neprevazute, astfel incat sotiile pescarilor tineau pe langa casa cate o pisica neagra. Pisicile negre erau atat de dorite, ca de multe ori erau furate.

Sunt considerate ca animale ce poarta noroc pentru ca se spune ca o pisica are 9 vieti, iar cifra 9 este considerata o cifra care aduce bunastare si noroc.

Tot la inceputul mileniului, parul de pisica neagra era folosit de fetele sau femeile care primeau o cerere in casatorie si nu stiau ce sa raspunda; ele luau trei fire de par de la o pisica neagra si le lasau sa cada in pragul casei; in functie de litera pe care cele trei fire o formau ( N – No, Y- yes) ele dadeau un raspuns pozitiv sau negativ.

Pisicile negre au devenit un simbol al sarbatorii de Hallowen deoarece se credea ca sufletele celor decedati se intorc pe pamant sub forma de animal, iar o pisica neagra parea cea mai verosimila varianta.

In 1233 Papa Gregory al IX-lea a proclamat pisicile negre ca fiind un semn al diavolului (!!!) si a exterminat o mare parte din ele, apoi a interzis cresterea lor – acest lucru a dus la inmultirea sobolanilor si a soarecilor si a jucat un rol major in declansarea Marii Epidemii de Ciuma.

Celtii credeau ca pisicile sunt reancarnarea persoanleor decedate si ca, daca omorau o pisica, chiar si accidental, isi aduceau asupra-le un ghinion foarte mare; de asemenea, daca din neatentie calcai o pisica pe coada, urma sa ai ghinion.


4.POEZII cu pisici pentru serbare. PISICA o companie placuta



O pisica

O pisica mica, mica

Face nani pe burtica

Si viseaza soricei

Si se joaca-n vis cu ei

Nu ii zgarie cu labuta

Si le face huta-huta,

Sta si toarce pe burtica

O pisica mica, mica.


Pisicuta

Pisicuta, pisicuta,

Cum de esti asa draguta

Si-ngrijita, si curata

Si cu blana pieptanata?



Imediat ce ma trezesc,

Paru-ncet mi-l netezesc

Si cu apa rece-ndata

Eu ma spal pe fata toata.

Fa si tu la fel ca mine

Si-ai s-arati la fel de bine.



Pisicuta

Pisicuta noasta are

Ochii verzi si blana moale

Doarme, toarce si viseaza

Ca de-acuma tricoteaza

Numai dintr-un firicel

Vesta pentr-un soricel.



Un pisoi

Un pisoi cit portocala

Se juca de-a ala-bala

Cu o minge de hartie

Rosie si albastrie

Mica, cum imi place mie.



Miaunica

Miaunica-i o pisica

Mica, mica, mititica

Cu mustatile de nea

Si cu bot de catifea.

Paru-i negru, matasos,

Subtirel e si lucios.

Si-n picioare e-ncaltata

Cu ghetute moi de vata.

Astea-s ghete, sau pernute?

Sta cu cele cinci gherute,

Si cum vede-un soricel,

Tipa, tipa, dupa el.



Şoricelul şi Pisica de Emilia Plugaru

Şoricelul Chiţcăică,

Bun prieten c-o pisică,

A venit să împrumute

De la ea un mic... grăunte.


Pisicuţa-i gospodină,

Are grâu, are făină,

Dar nu vrea să împrumute

Nimănui nici un grăunte.


Supărat e Chiţcăică,

Nu mai vine la pisică.

Într-o zi s-a furişat

În cămară şi-a furat


Dintr-un sac un mic grăunte.

La ce bun să-l împrumute?

Şi astfel, zi după zi,

Până sacul se goli.


Dar odată a fost prins.

Pisicuţa s-a aprins:

Mi-ai furat ultima pâine,

Te înşfac acuş, frăţâne!


Iată cine-i hoţul care

m-a lăsat făr-de mâncare!

De atunci e, Chiţcăică,

Fugărit de o pisică.

Comentarii