LEGEA CAUZEI SI EFECTULUI

LEGEA CAUZEI SI EFECTULUI

"Orice cauza are efectul sau; orice efect are cauza sa, totul se întâmpla conform Legii. Hazardul este un nume dat unei legi necunoscute. Sunt numeroase planuri ale cauzalitatii, însa nimic nu scapa Legii" - KYBALION

Acest principiu implica faptul ca exista o cauza pentru orice efect produs si un efect pentru orice cauza. El explica ca totul se întâmpla conform unei legi, ca niciodata nimic nu se întâmpla accidental, neprevazut, ca hazardul nu exista si ca, deoarece exista planuri diferite de cauza si efect, planul superior domina totdeauna planul inferior.

Nimic nu poate scapa în întregime legii.



Hermetistii cunosc pâna la un anumit punct arta si metodele de a se ridica deasupra planului obisnuit al cauzei si efectului. Ridicându-se mental la un plan superior, ei devin cauza, în loc de a fi efect. Multimile se lasa docil duse, ele asculta de tot ce le înconjoara, de vointa si dorinta celor mai puternici, de ereditate, sugestie, de toate cauzele exterioare care le dirijeaza ca pe simpli pioni ai vietii.

Maestrii, din contra, se ridica în planul superior, dominând sentimentele si caracterul lor, calitatile si puterile, tot asa de bine ca pe tot ce-i înconjoara. Ei devin stapâni, în loc de a fi jucati si dirijati de vointa altora, precum si de influentele exterioare. Ei se servesc de Lege, în loc de a fi instrumente. Maestrii asculta de cauzalitatea principiului superior, însa ei comanda planul lor. În aceasta afirmatie exista o bogatie de cunostinte hermetice. LE ÎNTELEGE CINE VA PUTEA.


Comentarii