Treceți la conținutul principal

OMUL HOLOGRAMA. Intregul nostru univers este doar o holograma?

Omul - parte a marii holograme universale

Yoga explica analogia dintre Creator si om, prin corespondenta ce exista între Fiinta Universala (Virata, în sanscrita) si cea umana, la nivelul corpului energetic (subtil). Corpul energetic subtil este definit ca un ansamblu de canale (nadi) si centre energetice (chakre), care se evidentiaza odata cu trezirea energiei Kundalini.

Reflectarea structurii macrocosmosului la nivelul microcosmosului uman este o conceptie holistica (holos=întreg, în greaca). Orice fragment al unei holograme cuprinde în el imaginea întregului. În fotografie (bidimensionala) percepem informatia prin variatiile de intensitate ale luminii (variatiile de amplitudine ale undelor electromagnetice). Când privim o holograma, perceptia se face tridimensional, datorita informatiei suplimentare continuta de trenurile de unda, de variatiile de faza. În raport cu banala fotografie, holograma apare a fiind transcendentalaPotrivit celor mai noi ipoteze ale fizicii (teoria supercorzilor), Universul e conceput ca un ansamblu de vibratii, într-o viziune holistica. Marele fizician englez David Bohm a ajuns la concluzia ca omul dispune de un sistem holonimic pe care, în evolutia sa, a uitat sa îl foloseasca. Acest sistem ar putea percepe accesul transcendental, cunoasterea “directa”.

S-a demonstrat experimental ca memoria vizuala a întregului este codificata în fiecare fragment al materiei cerebrale, tot astfel cum holograma se regaseste în fiecare din fragmentele sale. În atare împrejurari, lumea poate fi considerata o proiectie din afara, dobândind astfel spatiu si timp, dar aceasta proiectie este la fel de imperfecta în raport cu realitatea interioara, cum este o fotografie fata de o holograma. Aceasta lume iluzorie, nu este altceva decât ceea ce indienii numesc Maya.

Continuator al ideilor lui Bohm, neurochirurgul si neuropsihologul Karl Pribram a aratat în cadrul teoriei holonimice a structurilor creierului, ca fara o functionare holonimica a creierului, am percepe lumea sub forma de vibratii, lipsind formele, sunetele, culorile si, în general, spatiul si timpul. Ducând mai departe rationamentul sau, se ajunge la concluzia ca fiecare creier este o parte din Marea Holograma si deci, în anumite conditii, creierul poate avea acces la informatiile Sistemului Cibernetic Universal. În toate marile religii au existat asa-numiti profeti, personalitati de exceptie ale vietii spirituale, carora le-a fost posibila comunicarea cu divinitatea. Revelatiile pe care ei le-au transmis umanitatii contin arhetipuri comune, ceea ce dovedeste ca la baza tuturor acestor mari învataturi exista aceeasi sursa.

Dupa trezirea energiei Kundalini “calculatorul microcosmic uman este conectat la programul cosmic: informatiile încep sa circule în sistemul nostru nervos sub forma de vibratii. De fapt, temperamentul, sanatatea, structura personalitatii si chiar destinul fiecarei fiinte umane depind de genul de relatie care exista între instrumentul sau spiritual si arhetipul cosmic”.

J.C.Eccles considera ca dincolo de creier se exercita o inteligenta cu adevarat umana, prin controlul si folosirea activitatilor neurale critice si a tranzitiilor brutale din activitatea grupelor de neuroni. Potrivit “teoremei lui Bell” (reluate si de H.P.Stapp) procesul de reductie introduce un element cosmic în decizia umana, omul fiind definit ca un amestec (precizat matematic) de elemente personale si elemente cosmice.

Aceste concepte îndraznete ale fizicii moderne nu trebuie sa ne surprinda. Ele raspund, parca, invitatiei lansate, cu putin înaintea mortii, de genialul inventator american de origine sârba, Nikola Tesla: “În ziua în care stiinta va începe sa se intereseze de fenomenele nefizice, ea va progresa într-un deceniu, mai mult decât în toate secolele existentei sale”. Recent, Carl Sagan afirma: “Începem sa întelegem Cosmosul care se afla în noi, asa cum noi ne aflam în el”.

Ecouri ale conceptului holistic strabat si scrierile teologice ale Sfintilor Parinti ai Bisericii. Astfel, Sf. Maxim conchidea: “O persoana nu este partea unui tot, caci ea contine într-însa totul. Caci tot ceea ce a fost creat de Dumnezeu în diversele naturi se reuneste în om ca într-un creuzet, pentru a forma în el o desavârsire fara pereche, ca o armonie compusa din felurite sunete”. Vladimir Lossky consemna ca “omul contine în el toate elementele din care este alcatuit Universul” amintind extazul Sf. Benedict din Nurcia care a vazut “întregul Univers ca adunat într-o raza de lumina dumnezeiasca”.


Postări populare de pe acest blog

Ravase texte de placinta pentru Revelion

Ravase de Anul nou, texte pentru placinta cu branza, texte placinta de mere de revelion, texte pentru placinta de dovleac Ravase de placinta: Bani, prosperitate, vile, masina, pensie, pensie alimentara, sanatate, dragoste etc Suprize de Revelion; Iubitule uite iti dau in dar, agenda si un calendar, in care am scris si socotit....un an intreg ce am cheltuit. Ravase de Revelion :  Primesc si cate un musafir in casa , dar iata punctul meu de vedere: cei care vin imi fac onoare si cei care nu imi fac placere. Ravase de Anul nou: Va spun din suflet , un an bun, ca are tata porcul bun. RAVASA PENTRU PLACINTE DE REVELION Stiu, ai vrea sa divortezi. Insa nu gasesti pricina. Fuga dragostei din casa, Iata cine e de vina! Ca om rau, Te stiam cu totii; Dorim sa te calce, Intr-o noapte hotii Ai umblat mereu, Sa ametesti fetele, Si din pacate, Ti-ai rupt doar ghetele! Esti om invatat, Dar practic, deloc. Deci arunca ,draga, Invatatura-n foc. Ai de toate,si

Tunsori BOB - Modele si tendinte Bob Asimetric Trapez Stratificat Filat Bucle Voluminoase

Tunsori BOB - Modele si tendinte Bob Asimetric Trapez Stratificat Filat Bucle Voluminoase Ce este tunsoarea Bob? Bobul ca si anul trecut si anul acesta a ramas la mare cautare. Este o coafura care se poarta atat ziua cat si seara in cadrul unor evenimente mai speciale. Anul acesta se prefera totusi bobul care are o tunsoare cu suvita mai lunga in fata, iar lungimea parului este trasata la un nivel mediu. Bobul reprezentat de bobul ciufulit, acesta este perfect pentru fire usor libertine si astfel vei fi in mare atentie. Tunsoarea bob cu breton drept sau asimetric este potrivita pentru orice tip de fizionomie, un sfat: aceasta tunsoare bob este usor de intretinut si de coafat, mai ales in zilele in care nu ai timp, mai ales doamnele care sunt ocupate mai tot timpul cu giobul. Bobul ca tunsoare dateaza din anul 60 cand vestitul Maurice Fidy a realizat aceasta tunsoare bob frumoasa, simpla dar plina de feminitate. Din acea clipa a devenit una recunoscuta si apreciata de toate

Pisica in vise. Semnificatie si interpretare

1.Pisica neagra - Dictionar de vise Pisica blanda zgaraie rau! Ce inseamna cand visezi pisici? Aparitia pisicilor in vis este prevestitoare de rele, cu exceptia cazurilor cand reusesti sa le omori sau sa le alungi din fata ta. Daca ai visat o pisica asta inseamna ca in viata reala o sa ai anumite manifestari tipice comportamentului acestui animal. Daca ai visat o pisica care se manifesta cu agresivitate inseamna ca in viata reala vei da dovada de lipsa de afectiune, de amabilitate sau de blandete fata de persoanele cu care intri in contact. Daca pisica miauna in vis este semn rau si ai mare grija la persoanele din jurul tau si cei care se dau prieteni cu tine pentru-ca te vor vorbi de rau cand le intorci spatele. Daca pisica din vis urla e semn ca un prieten fatarnic raspandeste cuvinte urate despre tine si face tot posibilul sa te raneasca. Daca visezi pisici care sunt cuminti sau dorm ti se iveste o perioada prospera in viata ta amorosa. Daca visezi o pisica care ale