Sfanta Paraschiva 14 octombrie: Mesaje, urari si sms-uri aniversare

 Mesaje - sms - urari - de - Sfanta - Paraschiva

In fiecare an, la 14 octombrie, Biserica Ortodoxa de pretutindeni praznuieste pe Cuvioasa Maica Parascheva. In chip deosebit ea este cinstita in Moldova, intrucat de 350 de ani moastele ei se gasesc la Iasi. Este cunoscuta in popor si sub numele de “Sfanta Vineri” sau “Vinerea Mare”. Se cuvine, asadar, ca noi, credinciosii romani, mai ales cei din Moldova, sa-i cunoastem viata si nevointele duhovnicesti, precum si imprejurarile in care cinstitele ei moaste au fost aduse in Moldova.

Din putinele stiri privitoare la viata ei, aflam ca aceasta cuvioasa Parascheva a trait in prima jumatate a veacului al XI-lea. S-a nascut in Epivat (azi Boiados) in Tracia, pe tarmul Marii Marmara, in apropiere de Constantinopol (azi Istanbul), pe atunci capitala Imperiului bizantin. Parintii ei erau oameni de neam bun si credinciosi, ravnitori spre cele sfinte. Un frate al ei, dupa ce a invatat carte, s-a calugarit sub numele de Eftimie; apreciat de carmuitorii de atunci ai Bisericii dar si de credinciosi, a fost ales la vremea cuvenita episcop in localitatea Madite.



Mesaje Sfanta Paraschiva - Sms Sf.Paraschiva

De ziua Sfintei Cuvioase Parascheva şi de ziua ta îţi urez cel mai mare şi mai dulce La mulţi ani!

În această sfântă zi, îți doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorințelor, și fie ca Sfânta Parascheva să te călăuzească mereu în viață.

Ziua numelui să-ți fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducatoare de bucurii!

O zi onomastică nemaipomenită. La mulţi ani Parascheva!

Unui nume atât de frumos cum este numele Sfintei Parascheva nu pot să nu-i zic La mulţi ani!

La mulţi ani iubita mea Parascheva şi să nu uiţi că cineva acolo sus şi aici jos te iubesc nespus de mult!

Nu uita ca nu am uitat ca astazi este ziua ta, la multi ani Parascheva.

Iti multumesc ca imi luminezi viata cu prezenta ta, in fiecare zi! La multi ani, draga mea Paraschiva!

O zi frumoasa este maine, o zi frumoasa pentru tine. O floare si un La multi ani foarte mare! Sa cresti mare si frumoasa si sa fii si sanatoasa!  La multi ani, Paraschiva

Iubirea tacuta si nemarginita ce mi-o porti, increderea si respectul fata de tine, de mine, de noi, de relatia noastra, ma fac zilnic sa te iubesc tot mai mult. Ii cer Sfintei

De Sf. Parascheva, zi de mare sarbatoare primeste din partea mea cele mai sincere urari de bine, sanatate, mult noroc si implinirea tuturor dorintelor. Dumnezeu sa te calauzeasca in tot ce faci. La multi ani!

Ma bucur ca existi in viata mea si ma bucur ca Sfanta Parascheva, al carui numei il porti, mi te-a daruit.

La multi ani! Sa ai puterea sa faci lumea mai buna si sa fericesti pe toti in jurul tau cu bunatatea ta.

De Sfanta Parascheva, zi sfanta, sa se rasfranga asupra ta bunatatea si dragostea ce izvorasc dintr-o inima mare si iubitoare.

Comentarii