Mesaje de Sfantul Andrei.Traditii si superstitii 30 noiembrie

Felicitari si urari onomastice de Sfantul Andrei 30 noiembrie


Cu ocazia sarbatoririi numelui, din partea mea primesti un calduros LA MULTI ANI, sa ai parte de multa sanatate, multe realizari si tot ce-ti doresti alaturi de cei dragi.

La multi ani, draga Andreea! Sa ai parte de impliniri, iar viata sa iti fie o incantare!

Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor care iti doresc din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, satisfactii, multa sanatate, iar Dumnezeu sa iti calauzeasca si sa oranduiasca totul cum este mai bine pentru voi!





Cum un sfant nu esti,dar ai un nume,glumet nu sunt,ma tin de glume,sa ai tot ce-i bun in lume.Prietenul tau,la multi ani Andrei/Andreea iti spune!

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani!

Sfantul caruia ii porti numele sa te ocroteasca in fiecare zi. La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!

Ca la sfarsitul lui noiembrie,sa imi primesti cu voiosie,de ziua Sf.Andrei si-a ta,urarea ce o am a cuvanta.La multi ani Andrei/Andreea!

Andreea iti urez sa ai o viata frumoasa ca rasaritul de soare iar sufletul sa-ti fie curat ca neaua. Iti urez o zi de neuitat si un calduros La Multi Ani!

Sfantul caruia ii purtati numele sa va ocroteasca in fiecare zi, sa va aduca liniste si pace si sa nu lase ca speranta sa se stinga din sufletul dumneavoastra. La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!

La multi ani in aceasta minunata zi de Sfantul Andrei! Fie ca toate lucrurile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca! Iti doresc o zi de Sfantul Andrei cat mai frumoasa!

Cu ocazia zilei Sfintului Andrei, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire, tot binele din lume si sa ai parte numai de zile senine si insorite!

Traditii, obiceiuri si superstitii de Sfantul Andrei

-in seara Sfantului Andrei, toti ai casei, mai ales fetele mari si baietii, seamana grau in cate o strachina sau glastra cu pamant. Aceluia ii va merge mai bine, va fi mai sanatos si mai norocos, caruia i-o rasari graul mai bine si o creste mai frumos;

-in noaptea de 30 noiembrie lupii se aduna, iar Sf. Andrei imparte prada, pentru iarna care incepe, fiecarui lup.

-in acea noapte vorbesc toate animalele, dar cine le asculta ce spun, moare. La miezul noptii de Sf. Andrei se deschid cerurile;

Noaptea de Sfantul Andrei – noaptea strigoilor - Spiritele mortilor ies din morminte - Cum ne aparam de strigoi?

Comentarii