Sfantul Andrei 30 noiembrie

Mesaje si sms de Sfantul Andrei - Traditii si superstitii

In ziua de 30 noiembrie a fiecarui an crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Apostol Andrei, “cel dintai chemat la apostolie” de Mantuitorul lumii. Sfantul Andrei, pe care Isus l-a facut “pescar de oameni”, traia in Betsaida, localitate de pe tarmul Marii Galileii, si era fratele mai mic al lui Simon Petru. A predicat Evanghelia in Scytia Minor (teritoriul de azi al Dobrogei), fapt pentru care este socotit crestinatorul protoromanilor.

Mesaje, urari si SMS-uri de SFANTUL ANDREI. De ziua numelui iti doresc si nu numai, tot ce-mi doresc mie! Sa fii sanatos, bogat si cumpatat! La multi ani!

Sper ca aceasta zi speciala sa iti aduca tone de fericire in calea ta. La multi ani Andrei/Andreea!

Viata mea e plina de iubire si daruire sufleteasca de cand te am langa mine! La multi ani Andrei/Andreea!

Zambeste, iubeste, daruieste ... e momentul unui nou inceput. La multi ani Andrei/Andreea!

Azi, de ziua numelui, iti urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iti doresti. La multi ani!

Ce bine ca e ziua ta azi, pentru ca am o scuza ca sa iti spun din nou cat de mult Te iubesc! … si sa iti urez La Multi Ani!

Cele mai calde ganduri si urari de sanatate, fericire, bucurii si impliniri. Sa fii iubita si fericita in fiecare moment al vietii tale. La Multi Ani!

Felicitari cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani Andrei!

Cum un sfant nu esti,dar ai un nume,glumet nu sunt,ma tin de glume,sa ai tot ce-i bun in lume.Prietenul tau,la multi ani Andrei/Andreea iti spune!

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani!

Sfantul caruia ii porti numele sa te ocroteasca in fiecare zi. La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!

Ca la sfarsitul lui noiembrie,sa imi primesti cu voiosie,de ziua Sf.Andrei si-a ta,urarea ce o am a cuvanta.La multi ani Andrei/Andreea!
Traditii si superstitii de Sfantul Andrei

In noaptea de Boboteaza, dar si in Ajunul sarbatorii de Sfantul Andrei, fetele isi pun busuioc sub perna pentru a-si visa ursitul. Din batrini se spune ca, in noaptea de Boboteaza, fetele carora le arde de maritis trebuie sa lege pe inelar un fir rosu de lina ori matase, de care sa innoade o ramurica de busuioc luata de la popa si sa puna apoi crenguta sub perna. Seara se face o turta de faina foarte sarata; nu se bea apa, ci doar un strop de agheasma, apoi se maninca turta si se merge la culcare. De asemenea, in credinta populara, busuiocul protejeaza de ganduri si spirite rele, asadar daca porti o crenguta de busuioc in portofel, vei avea noroc la bani.

Busuioc sub perna
Fetele incearca semnele propriului destin: cauta chipul viitorului sot in forma pe care o ia plumbul sau cositorul topit si apoi brusc solidificat prin turnarea in apa; stau peste noapte in fata unei oglinzi, marginite de doua lumanari, pana ce zaresc chipul viitorului barbat; pun busuioc sub perna si apoi se culca, sperand sa-si viseze sotul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu