ORA DE VARA 2015 - Cand se da ceasul inapoi?

Trecerea la ORA DE VARA 2015, cand dam ceasul inapoi in luna martie 2015?

Hudsan a propus ideia de schimbarea orelor de vara si de iarna in Wellington in anul 1895, dar aceasta idee nu a fost binevenita in toata lumea, ci abia in 1916 in Germania care a fost prima tara care a aplicat aceasta schimbare de ora.
In tara noastra ora de vara a fost introdu-sa in anul 1932 pana in 1939 aceasta ora a functionat in fiecare an intre prima duminica din aprilie si anume: 22 mai ora 00:oo si prima duminica din octombrie ora 01:00. Din 1943 trecerea la ora de vara a fost suspendata si a fost reintrodusa in anul 1979.
Ora se schimba pe 29 martie 2015, fiind trecerea de la ora de iarna la cea de vara. Ceasul se da inainte, astfel ora patru dimineata devine ora trei, iar ziua aceea are doar 23 de ore.
Dupa ce ceasurile vor fi date cu o ora inainte, diferenta dintre ora aficiala a Romaniei si Timpul Universal va fi de trei ore.
Prin aceasta trecere, ora de vara din tara noastra, este corelat cu cel din tarile Uniunii Europene si se aplica pentru perioada cuprinsa intre ultima duminica a lunii Martie si ultima duminica a lunii Octombrie.
Ora de vara va schimba ritmul zilei, astfel se profita mai mult de lumina si se vor cunoaste si unele economii. Studiile realizate in diferite tari arata faptul ca aceasta modificare de ceas, modifica brusc ritmul organizmului uman si nu este lipsit de repercusiuni asupra bioritmului uman. De exemplu in prima saptamana va creste riscul infartului miocardic cu 10%, toate acestea se vor intampla pana ce organizmul se va obisnui cu scimbarea de ora. Oboseala mai rapida, dar si tentatia de a manca mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu