Trusa medicala de vacanta la munte sau la mare

Ce trebuie sa contina Trusa medicala de vacanta pentru munte si mare?

Indiferent de destinatia aleasa pentru vacanta de vara, nu uita sa ei in bagaj si o trusa de prim ajutor. Iti va fi de un real folos in cazul in care vei intampina o problema medicala


Iata cele mai frecvente probleme medicale cu care te poti confrunta in concediu si cateva exemple de medicamente si adjuvante pe care sa le pui in trusa de urgenta.
Sfaturi utile pentru orice destinatie.

Trusa medicala pentru munte
Daca mergi la munte tine cont in primul rand de incaltaminte, ia cu tine o pereche de bocanci, iti vor sustine glezna pentru a nu aluneca si vei evita astfel accidentele(entorsele, luxatiile). Alege o pereche comoda care sa nu-ti provoace bataturi. Pentru astfel de probleme este bina sa ai la indemana plasturi speciali pentru flictene(Compeed blister, Urgo flictene). In caz de dureri musculare, foloseste un gel antiinflamator sau medicatie analgezica. Ca sa eviti raceala, nu uita de pelerina de ploaie si haine de schimb. Sticla cu apa este obligatorie in drumetii si catarari pe munte. Atentie la scaderile de glicemie, se rezolva daca ai ceva dulce in bagaj(glucoza; zahar cubic; ciocolata).
Pentru un efort sustinut, de un mare ajutor iti vor fi un supliment de vitamine efervescente si o forma de calciu(fiole sau comprimate efervescent), in cazul in care faci caderi de calciu. Si pentru-ca la munte cazaturile si zgarieturile sunt inerente, nu uita de bandaje si dezinfectante.
Chiar daca este mai racoare si adie vantul, soarele arde la fel de puternic in orele de varf. Protejeaza-te corespunzator cu crema sau lotiune pentru protectie solara adegvata fototipului tau de pile. Mai pune in trusa de urgenta un termometru, o foarfeca, o lanterna si o penseta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu