OCHELARI DE SOARE DE VARA IN FUNCTIE DE FORMA FETEI

Ce ochelari de soare mi se potrivesc pe timpul verii?

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu la moda ci si un obiect de protectie cum este considerat de Uniunea Europeana. Daca ochelarii nu ofera protectie UV, ochii tai vor avea de suferit. Ochelarii de soare blocheaza o parte din lumina, irisul se deschide lasand loc actiuni nocive a razelor ultraviolete. Ochii nostri sunt la fel de vulnerabili la stralucirea soarelui ca si celelalte parti ale corpului, pe care le protejam cu diferite lotiuni. Unele studii arata ca expunerea prelungita la razele ultraviolete poate duce la un risc crescut de aparitie a cataractei si a bolilor degenerative ale retinei. Ochelarii de soare au aparut inca din timpuri stravechi, eschimosii isi confectionau din fildesul de morsa  niste ochelari plati prevazuti cu o fanta ingusta prin care priveau. Se mai spune ca in China straveche se foloseau ochelari din cuart fumurii care actionau ca niste oglinzi. James Ayscough a inceput sa experimenteze cu lentile colorate la mijlocul secolului al 18-lea in anul 1752. Acestia nu erau ochelari de soare, asa cum ii cunosteam noi, el credea ca sticla albastra sau verde ar putea corecta dificiente de vedere specifice. In anul 1900, utilizarea de ochelari de soare a inceput sa devina mai larg raspanditi in special in randul celebritatilor. Ochelarii de soare polarizati au iesit pe piata pentru prima data in 1936, cand Edwin H. Land a inceput sa experimenteze cu lentile cu aa lui patentat filtru Polaroid.

Forma fetei
Pentru fetele patratoase
- cautati ochelarii care sa indulceasca trasaturile, cum sunt cei ovali sau rotunzi, in forma de fluture, ochelari care atrag atentia in centrul fetei cum sunt cei care se unesc in Audrey si ochelarii de soare cat-eye partea de sus a cadrului. Evitati ramele patratoase; dreptunghiulare sau cele colorate in partea de jos a ramei, atrag atentia asupra barbiei.

Pentru fetele ovale- se potrivesc toate formele de rame, dar cu precadere cele care acopera sprancenele, putin patratoase, care adauga unghiuri fetei.

Pentru fetele alungite- aceasta forma a fetei este mai lunga decat este lata, asadar ramele ochelarilor de soare este bine sa fie alesi astfel incat sa dea impresia ca o scurteaza, ochelari mai inalti care acopera o buna bucata de fata sau cu elemente decorative care adauga latime. De evitat ochelarii mici, jumatatea de lentila.

Pentru fetele rotunde- ochelari care creeaza ceva unghiuri fetei, din cei patratosi, dreptunghiulari, din cei cu ramele de sus decorate pentru a alungi. De evitat ramele mici, dar si cele rotunde.

Pentru fetele in forma de diamant- aceeasi tuativa pometii pe care ii aveti atat de pronuntati cu ochelari cat-eye, ochelarii fara rama sau cei ovali. Evitati ramele inguste, care pun in evidenta faptul ca aveti ochii apropiati.

Pentru fetele in forma de inima- avand o frunte lata, ramele rotunde o mai indulcesc, apoi va puteti concentra pe parte inferioara a fetei cu rame care sa adauge latime. Evitati-le pe cele care atrag atentia asupra fruntii, decorati in partea de sus.

Pentru fetele cu fata triunghiulara- maxilarul vostru puternic se cere contrabalansat cu rame care atrag atentia asupra fruntii, rame decorate in partea de sus sau ochelari care au rama doar in partea de sus. Evitati ochelarii foarte mari cu forme patratoase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu