TRATAREA TRANSPIRATIEI: Cum se trateaza transpiratia?

TRATAREA TRANSPIRATIEI: Cum se trateaza transpiratia?

Transpiratia este un proces fiziologic normal al organizmului uman, prin care acesta isi poate mentine temperatura constanta, in conditii de efort fizic temperaturii exterioare ridicate sau stres.
Este natural si sanatos ca o persoana sa transpire in a astfel de conditii, o data cu cresterea temperaturii corpului, sistemul nervos vegetativ stimuleaza glandele sudoripare sa produca sudoare care in timpul evaporarii duce la racirea corpului.
Transpiratia excesiva produsa prin secretia crescuta a glandelor sudoripare poarta numele de hiperhidroza. Este o boala independenta care isi are propriile ei cauze, insa poate fi prezenta si ca manifestare secundara in diferite afectiuni precum: diabetul zaharat; starile febrile; hipertiroida; afectiunile neurologice.
In afara de temperaturile crescute, transpiratia in exces si chiar mirosul acesteia pot fi influientate de o serie de factori precum: cafea; condimente picante; alcool; unele medicamente si anumite conditii medicale.
Tratamente impotriva transpiratiei cu toxina botulinica(botox)
Aceasta tehnica dermatocosmetica de tratament al transpiratiei excesive se bazeaza pe injectarea cu cantitati mici de toxina botulinica printr-un ac foarte fin in locurile in care transpirati abudent cel mai frecvent la (axile)subrat.
Efectele acestui tratament
Aceasta opreste temporar transferul de impulsuri nervoase catre glandele care produc transpiratie excesiva, determinand astfel o reducere a cantitatii de sudoare. Rezultatul este vizibil dupa cateva zile si se mentine 6-9 luni, iar dupa aceea tratamentul anti-transpiratie cu botox poate fi repetat
Contraindicatii cu toxina botulinicaEste contraindicat persoanelor cu afectiuni: musculare sau boli cronice grave; gravidelor dar si mamicilor care alapteaza.
Remedii naturale impotriva transpiratiei
-Sucul de lamaie= acesta blocheaza aparitia mirosului si ajuta la reducerea transpiratiei excesive. Taie lamaia in doua sau mai multe felii si freacate la subrat cu ea.
-Otetul de cidru= reduce si el transpiratia, proprietatile sale astrigente regleaza transpiratia si virtutile sale antiseptice, neutralizeaza proliferarea microbilor. Aplica otetul de cidru la subrat inainte de a adormi si lasa-l sa se usuce.
-Ceaiul negru= este eficient in cazul transpiratiei excesive
-Talcul
-Aloie vera
-Bicarbonatul de sodiu
Apaxil Controlul transpiratiei Axilare
Apaxil deodorant este un tratament care ajuta in mod eficient la normalizarea nivelului de transpiratie axilara, chiar de la a treia aplicare. Aceasta formula de apaxil contine o concentratie mai mare de clorura de aluminiu, o solutie eficienta pentru blocarea glandelor sudoripare facandu-le inactive pentru o perioada lunga de timp. Acest Apaxil este si pentru transpiratia mainilor si picioarelor, dar si fetei(frunte) sub forma de crema.
Deodorantele: permit corpului sa continue sa transpire fara sa influienteze cantitatea de sudoratie, glandele sudoripare fiind facute pentru a elimina toxinele si pentru a asigura echilibrultermic. Deodorantele au rolul de a neutraliza mirosul neplacut si de a distruge bacteriile care il cauzeaza.
Antiperspirantele reduc cantitatea de transpiratie de la nivelul pielii prin obstructia mecanica a canalelor glandelor sudoripare. Cele mai frecvente ingrediente folosite la fabricarea antiperspirantelor sunt sarurile de aluminiu sau zirconiu. De asemenea mai contine saruri de zinc si substante emoliente. Pana in prezent utilizarea antiperspirantelor s-a dovedit a fi sigura nefiind demonstrata implicarea lor in producerea cancerului. Cu toate acestea in cazul in care transpiratia este normala din punct de vedere cantitativ, prima recomandare este alegerea deodorantului. Acesta fiind mult mai sigur de a inlatura bacteriile de la suprafata pielii si de a schimba mirosul neplacutal al transpiratiei in unul placut fara a bloca functionarea normala a glandelor sudoripare.
-Vichy= deo stick antiperspirant pentru pielea sensibila sau epilata, eficacitate 24 h
-Bourjois= deo spray impotriva urmelor albe
-L erbolario Mughetto= talc parfumat
-Eucerin pH 5= deodorant roll-on
-Melvita Essential roll-on= purifiant
-Bioderma Sensibio Deo antipersirant
-L occitane= deodorant roll-on cu extract de 3 uleiuri esentiale cu efect purifiant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu