China - Care este capitala Chinei?

Intrebari si raspunsuri:
-Care este capitala Chinei?
-Capitala Chinei este Beijing.
Beijing este capitala Republicii Populare Chineze cu peste 17 milioane de locuitori, dar din nefericire fiind unul dintre cele mai poluate metropole. Se afla in partea de Nord Est a Chinei, la capatul nordic al Campiei Chineze de Nord. Se gaseste aproape de Tianjin si langa provincia Hebei, cu o suprafata de peste 16.410 kilometrii patrati.
Numele capitalei se traduce prin Capitala Nordica( bei - nord, jing - capitala).
Beijingul este o destinatie turistica deosebita, imperiala, iar una dintre marile atractii turistice din China este Palatul de Vara de langa Beijing.

Orasul Interzis cel mai mare palat imperial pastrat perfect, unic in lume. Aici exista in total 9999 de camere
Piata Tian’anmen, cea mai mare piata centrala din lume ce cuprinde Tian’anmen( Poarta Pacii Ceresti), Marea Sala Populara , Muzeul National Chinez, Monumentul eroilor, Mausoleul lui Mao Zendung.
Palatul de vara ridicat datorita imparatului Qianlong si a fost oferit cadou Imparatesei mama.
Teatrul de opera Yheng Zici Beijing
Vechiul observator din Beijing construit in timpul lui Kublai Khan acum peste 1000 de ani destinat supraveghierii militare, cladirea de azi fiind refacuta pe baza urmelor obserbatorului initial.
Mormintele celor 13 imparati Ming aflate la poalele muntilor, intr-o zona pitoreasca si cu vegetatie luxurianta la 70 km de capitala.
Turnurile Clopotului si Tobei construite incepand din 1400.
Gradinile Botanice
Templul Norilor de Azur
Vila Printul Gong
Parcul Beihai, construit inainte de Orasul Interzis, a fost un loc deosebit de frecventat de vechii imparati ai Chinei. Detine numeroase alei si pavilioane, dintre care Pavilionul celor Cinci Dragoni, un lac cu o mica insula.
Marele Zid Chinezesc este o constructie giganta a lumii antice, ce masoara 6350km lungime, fiind cel mai lung zid de pe Terra care se poate vedea inclusive de pe Luna. Se intinde de pe malul Pacificului pana in Asia Centrala.A fost realizat de primul imparat Qin Shihuang in anul 214 i.Cr, cu scopul de aparare contra atacurilor popoarelor nomade
Gradina Zoologica
Templul Marelui Clopot cu clopotul urias, cu o greutate de 46,5 tone si inaltime de 6.75metrii.
Templul Guangji
Marele Zid Gubeikou
Podul Lugou se afla peste raul Yongding, cunoscut in lume ca fiind podul Marco Polo. Se afla la 15km de Beijing si este cel mai vechi pod de piatra din raza capitalei.
Moscheea Niujie, aflata pe strada cu acelasi nume, este una dintre cele mai cunoscute din lume, construita in anul 996 si ocupa o suprafata de 6000 mp. Aceasta face parte din tezaurul cultural musulman al Chinei si in ea se afla mormintele seicilor veniti acum cateva sute de ani din tarile arabe pentru a propavadui islamismul. In moschee exista inca o serie de copii ale Coranului scrise de mana acum peste 300 de ani.
Templul Paradisului cu vestitul Palat al Abstinentei, locul unde imparateasa petrecea noaptea inainte de ritualurile de sacrificii.
Templul lui Confucius de la Qufu. Confucius este fondatorul scolii si invatamantului confucianist din China si unul dintre cei mai mari filozofi din lume. Templul detine aproape 500 de camere, o configuratie arhiteconica similara cu curtile imperiale, 9 nivele de case, 9 randuri de curti.

Exista patru zone perfecte pentru realizarea unor cumparaturi, ca:
Strada Wangfujing este una dintre cele mai vechi artere comerciale ale orasului, prima zona comerciala din Beijing, cu numeroase magazine si buticuri, cu produse diverse. De la un timp in coace aceasta imita tot mai mult celebra strada franceza, Champs Elysees. Aici se poate intalni Strada Vechiului Beijing si o librarie de carte straina. sursa: http://www.turism-360.ro/despre-beijing-capitala-nordica.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu