Sfaturi de prevenire a PISTRUILOR

Cum prevenim Pistruii?

Cate femei nu au iarna ten frumos de un alb imaculat, carora dupa primele zile cu soare si vant de primavara le apar pe fata sumedenie de pistrui. Cauza aparitiei pistruilor este felul diferit in care se pigmenteaza pielea, pistruii, petele de soare in general, nu trebuie confundate cu pistruii pe care ii capata uneori gravidele sau cu petele ce apar pe fata bolnavilor de ficat. In astfel de cazuri consultul medicului specialist este obligatoriu.
Desi nu prea greu de facut, tratamentul pistruilor nu da intotdeauna cele mai bune rezultate. In orice caz, o prima masuraeste ca in timpul muncilor la camp sau al expunerii la soare sa se poarte palarii cu boruri largi si sa se foloseasca unele creme protectoare. Cea mai buna este alifia obisnuita cu care ne dam in fiecare zi si care are proprietatea de a decolora pielea in locurile pigmentate.
Daca pistruii apar de mai multi ani timp in care nu ati facut nici un fel de tratament, folositi seara o lotiune care albeste si pe care v-o puteti prepara singura astfel: amestecati un sfertde pahar de otet de masa cu o lingura de alcool(pt tenul gras 2-3 linguri), zeama de la 2 lamai, 2 lingurite de apa oxigenata si 20-30 picaturi de glicerina. Cu acest amestec stergeti obrazul insistand pe locurile pigmentate. De asemenea poate fi folosita o masca din iaurt proaspat ce se tine 3-6 minute dupa care fata se spala cu apa calda si sapun. In comert exista lotiunea Original produsa special pentru tratamentul pistruilor. De asemenea pot fi folosite cremele: Maria, Floare de munte, Oxigen borax. Aveti grija ca nici unul din produsele folosite contra pistruilor sa nu fie aplicat si pe ploape sau in jurul ochilor.
Deseori fetele tinere folosesc pentru albirea tenului cutaniol sau alifii cu alte destinatii farmaceutice. Acestea dau temporar rezultate dar predispun la aparitia timpurie a ridurilor. De altfel tratamentele facute din proprie initiativa, fara consultul specialistului vor dauna sanatatii tenului.

ATENTIE: Acest material este doar informativ, pentru o mai buna documentare sau tratare pentru pistruii dumneavoastra merge-ti la medicul vostru de familie sau la un doctor dermatoloc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu