ORA DE VARA 2014: PE 30 MARTIE SE DAU CEASURILE INAINTE

ORA DE VARA 2014: PE 30 MARTIE SE DAU CEASURILE INAINTE

Schimbare Ora de vara 2014, cand se trece la Ora de vara in luna Martie 2014?

Ideea orei de vara a fost lansata pentru prima oara de omul de stiinte american Benjamin Franklin in anul 1784, inainte se dadea inainte sau inapoi doar cu 20 minute.
Ceasurile se dau inainte cu o ora la cea de vara si se dau inapoi cu o ora iarna, desi inca printre unele locuri ale tarii nici nu a dat prima zapada, cu totii ne gandim la zilele mult asteptate de vara. Daca prevestitorul primaverii este ghiocelul, ora de vara este anuntata de schimbarea de ora care este asteptata cu mult drag si are loc la sfarsitul celei de-a treia luna a anului.
Asteptarea orei de vara ne va gasi in pat deoarece este in dimineata de 30 martie cand vom pierde o ora de somn. Dezavantajul este ca vom pierde o ora de somn, dar ne vom bucura de seri mai luminoase.
Ora de vara in anul 2014 se schimba in data de 30 martie cand ora 1:00 devine ora 2:00.
Cand a fost introdusa ora de vara?
Intre 1979-1996 s-a trecut la ora de vara in ultima duminica a lui Martie si iarna in ultima duminica a lui Septembrie.
Dupa 1997 se trece la ora de vara la ora 1 GMT din ultima duminica a lui Martie, si la cea de iarna la ora 1 GMT din ultima duminica a lui octombrie.
Aceste diferente pot naste confuzii in privinta orei de reperul GMT, la noi in tara ora de vara diferentiaza de GMT de 3 ore iar in restul anului diferenta orara fata de GMT este de 2 ore.
Nu toate tarile folosesc in acest moment ora de vara, ci doar 70 de tari din intreaga lume, si nu au toate aceiasi perioada pentru schimbarea orei de vara!
Aceste ore ba de vara, ba de iarna au un rol important in calculele astrologice, ia a fost introdusa in anul 1979 si recalculata in anul 1997, dar a functionat si la mijlocul secolului xx.
In programele de astrologie ora de vara apare sub numele de: "Daylight Saving".
Inceputul orei de vara a fost introdus de germani in anul 1916(intre 30 aprilie-1 octombrie), urmati de britanici tot in anul 1916 dar intre(21 mai-16 octombrie), urmati de: Belgia, Danemarca, Franta, Italia, Norvegia si altele.
Ora de vara nu este folosita in tarile din: Ecuador si de la tropicul Capricornului, dar si de Japonia si China nu folosesc ora de vara.
Rusia si Islanda alte tari care nu folosesc ora de vara, deoarece au facut cercetari si au descoperit ca ora de vara deruteaza populatia, dar mai poate avea repercursiuni asupra sanatatii si vigilentei omului. Cand acesta este dat inainte de exemplul creste brusc numarul cazurilor de probleme cardiovasculare si de accidente rutiere.
Africa si Asia de S-E nu folosesc ora de vara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu