Traditii si Obiceiuri 8 Martie

Ziua internationala a femeii 8 Martie

8 Martie - Traditia celebrarii femeii dateaza inca din vremea grecilor. Pe atunci, inclusiv maretii zei din Olimp aveau o zi in care sarbatoreau pe zeita Rhea, zeita-mama a tuturor, asociata deseori cu pamantul.  Astfel, odata cu ei si pamantenii sarbatoreau femeia-mama, creatoarea tuturor fiintelor vii si simbol al renasterii perpetue. Astazi, ziua de 8 martie celebreaza femeia la toate varstele, zambetul, gingasia, generozitatea si daruirea ei .

Luna Martie este prima luna de primavara, este luna in care natura reanvie la viata – infloresc pomii si florile, inverzeste iarba – este cea mai potrivita luna pentru o sarbatoare asa cum este cea de pe 8 Martie.

Ziua de 8 Martie nu se sarbatoreste numai in Romania, ea se sarbatoreste pe tot globul, este ziua dedicata tuturor mamelor ; cu timpul a devenit o zi internationala dedicata tuturor femeilor nu numai mamelor.

Traditii de 8 martie,Obiceiuri de 8 Martie, 8 martie, Ziua femeii, 8martie, Mesaje de 8 martie

Ziua asta sa fie un prilej de bucurie pentru noi toate, sa simtim mai putin apasarea grijilor si sa ne umplem gandurile si sufletul de caldura primaverii! La Multi Ani!

Tu, mamico draga, ne indrumi pasii si ne sprijini sa mergem pe drumul drept.Noi iti multumim si te iubim.La multi ani!

De 8 martie iti uram o primavara frumoasa, cu soare, fericire si toata dragostea noastra prinsa intr-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primaveri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu