Traditii si Obiceiuri de 8 Martie Ziua internationala a Femeilor

Traditii si Obiceiuri de 8 Martie Ziua internationala a Femeilor

Desi nu este o sarbatoare religioasa, ziua femeii reprezinta o sarbatoare populara in intreaga lume , inclusiv in Romania, unde este asimilata si cu ziua mamei. Acest eveniment isi are originea in ziua de 8 martie 1857, cand femeile din New York au protestat fata de grelele conditii de munca din industria textila.

Ziua de 8 Martie este ziua feminitatii, a frumusetii, a dragostei, ziua in care femeia este in centrul atentiei, este sarbatorita de copii, de soti, de prieteni. Femeia, fiinta delicata, sensibila este cea care da viata si poate de aceea, in momentele grele, se dovedeste mai tare decat barbatul, iar in viata de zi cu zi, nu are voie sa oboseasca nici la serviciu, nici ca mama, nici ca sotie.

Din traditiile de 8 martie in lume, se evidentiaza interesul acordat modalitatilor de aparare a drepturilor femeilor, motiv pentru care, in anul 2011, atunci cand a avut loc aniversarea cu numarul 100 a Zilei Femeii

In Italia sunt oferite frumoasele flori de culoare galbena, numite mimoze. Acestea nu sunt florile oferite de Ziua Femeii doar in Italia, ci si in Albania sau Rusia, alaturi de ciocolata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu