CULTIVAREA VERZII: Cand si cum se planteaza varza?

CULTIVAREA VERZII: Cand si cum se planteaza varza?

Pentru varza timpurie rasadul se obtine din semanaturi facute la inceputul lui februarie sau pe la jumatatea luii. Rasadul se tine la caldura potrivita si se aeriseste mult. Se planteaza devreme pe la 25-30 martie in partile sudice ale tarii si dupa 1 aprilie in vest. Varza de vara se seamana pentru rasad in martie, plantandu-se afara dupa 15 aprilie, varza de toamna se seamana pe straturi afara prin luna mai, iar rasadul se planteaza dupa 15 iunie pana la 5-10 iulie.
Distanta de plantare merge de la 50-30 sau 50-40 cm la varza timpurie, la 50-50 cm la varza de vara si ajunge la 60-40 sau 60-50 la varza de toamna. Varza nu cere multe ingrijiri, ca sa-i mearga bine trebuie udata mai des si bine ingrasata mai ales cu balegar, ea creste bine si in regiunile mai reci pana sus la munte, bineinteles ca in aceste parti nu se cultiva soiuri tarzii.
Soiuri: la varza timpurie se recomanda: Ditmark si Prima recolta; la varza de vara: Gloria si Ialomiteana 28; la varza de toamna: Licurisca, Ialomiteana, Buzau (f.tarzie), Amager(tarzie), Balinca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu