Cum folosim un FARD, Cum ne alegem Fardul pentru tenul nostru?

Sfaturi utile pentru folosirea Fardului pentru ten

Fardurile sunt preparate cosmetice folosite pentru a ascunde unele imperfectiuni ale figurii sau a accentua trasaturile sterse ale fetei.
Fardarea discreta este necesara atunci cand fardurile sunt folosite in scopul de a acoperi lipsurile estetice. Aplicarea irationala a fardurilor da figurii o nota de uratenie.
Fardurile trebuie alese astfel incat sa fie in ton cu culoarea tenului. Nu se aplica rimel negru la o fata blonda. Fardul de ten fluid trebuie sa fie culoarea corespunzatoare tenului.
Gri-roz se recomanda la un ten brun , Rachel la un ten blond , iar ocru la un ten normal.
Fondurile de culoare prea inchisa aplicata la un ten cu o piele alba ii da o nuanta de asprime.
La infrumusetarea tenului si la mascarea unor imperfectiuni se folosesc preparate pentru machiere care sunt: fondul de ten fluid, pudrele de toaleta.
Fondul de ten fluid este o crema colorata ce se aplica pe fata, intr-un strat subtire dandu-i nuanta dorita. In acelasi timp el patrunde in piele fiind un bun emolient si hranitor.
Pentru apararea tenului impotriva intemperiilor , pentru acoperirea unor mici defecte , se folosesc pudrele de toaleta are sunt pulberi si presate.
Pudrele de toaleta sub forma de pulberi sunt pudra carmen folosita la un ten uscat si normal si pudrele Pompeia si Mariana ce se folosesc la tenul gras.
Pudra compacta Carmen se poate folosi la orice ten , pudra Opera se foloseste numai la tenul gras.
Rimelul Femina se utilizeza pt culoarea genelor , care se aplica cu o periuta pornind de la radacina genei.
Inainte de culcare , se recomanda ca preparatele de machiere a tenului sa fie indepartate.
Creionul dermatograf este folosit la conturul si accentuarea sprancenelor.
Buzele se fardeaza si se intretin cu rosul de buze care pune in valoare conturul lor si stralucirea dintilor.
Rosul de buze Magnolia este un rosu gras , iar Sanda este gras si semigras , iar rosul M.Gilbert , Mariana si Scampolo sunt semigrase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu