Poezii despre Pamant - Ziua Pamantului Versuri si texte

Poezii despre Pamant - Ziua Pamantului Versuri si texte

Pamantul este cea de-a treia planeta de la Soare. Este si cea mai importanta deoarece adaposteste viata. Are un diametru ecuatorial mediu de 2756 km, o masa de 5,9761024 kg, o densitate de 5515 gr/cmc. Face o rotatie completa, in jurul axei in 23,9345 ore. Pamantul se invarte in jurul Soarelui cu o viteza medie de 29,79 km/sec si il ocoleste intr-un an, adica in 365,256 zile.Distanta medie dintre Pamant si Soare este de 149600000 km (o unitate astronomica, 1UA). Temperatura medie este de aproximativ 15o C. Pentru a-i proteja pe oameni de radiatiile periculoase emise de Soare, poseda o atmosfera (compusa din 77% azot, 21% oxigen si bioxid de carbon, neon, argon, heliu) si un camp magnetic, cu ajutorul caruia este deviat vantul solar. Acceleratia gravitationala la suprafata pamantului, la ecuator, este 9,78 m/s2, iar pentru a se desprinde definitiv de pamant navele trebuie sa atinga 11,18 km/sec.
Pamantul are un satelit natural numit LUNA.

Ziua Pamantului este celebrata an de an pe 22 aprilie, inca din 1970, cand un senator american a atras atentia asupra schimbarilor climatice prin care trece planeta, reusind sa declanseze numeroase manifestatii ecologiste de anvergura.

Poezii si Versuri cu si despre Pamant

Ce e omul pe pamânt?
O frunza purtata în vânt,
poate un simplu cuvânt
care n-are nici început, si nici sfârsit.

Poate e o stea care,
Când vine noaptea,
Ea pe cer rasare
Si când vin zorile moare?

Omul, cine e el?
O fiinta plina de mister,
Care zice ca se teme
De bunul Dumnezeu.

Dar face cum vrea el,
Si bine, si rau!
Caci asa a fost si va fi mereu,
Omul se socoate el singur pe pamânt Dumnezeu

Poezii despre pamant pentru copii, Versuri cu pamant pentru scoala,Pe ce data e ziua pamantului,Ora pamantului,Texte si versuri cu pamantul, Poezii cu pamant pentru clasa I-Iv,Versuri de ziua pamantului,

Cum s-a format Pamantul?

1.În primii săi ani, Pământul era o sferă de rocă topită şi incandescentă. Când s-a format scoarţa, gazele au ţâşnit prin vulcani, creând o atmosferă în jurul planetei.

2.Pământul s-a răcit treptat, iar roca topită, prezentă la suprafaţă, a devenit solidă. În noua atmosferă s-au format nori şi a început să plouă: oceanele şi mările au început să se umple cu apă.

3.În urmă cu circa 3 milioane de ani, în oceane au apărut primele forme de viaţă. La început erau organisme simple. Apoi s-au dezvoltat plantele, animalele au început să evolueze şi viaţa s-a mutat treptat din apă pe uscat.

4.În zilele noastre exista pe Pamânt foarte multe plante şi animale diferite. Planeta s-a răcit, dar nucleul său este încă foarte cald. Există încă vulcani şi furtuni, dar nu la lel de multe ca atunci când Pământul era încă în formare.

Văzut de pe Lună, Pământul pare rotund, dar, în realitate, este uşor turtit la cei doi poli şi bombat la mijloc. O mare parte din suprafaţa sa este acoperită de apă, ceea ce îl face să pară de culoare albastră

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu