Superstitii Pisica

Pisica - Superstitii
Cu privire la pisici exista multe superstitii, dar cele mai multe sunt lrgate de pisica neagra.
In unele regiuni ale lumii, inclusiv la noi exista superstitia ca pisica neagra aduce ghinion si nu numai negrul este culoarea ceremoniilor funerare si atunci cand iti apare o pisica neagra in cale este de rau. Originea acestei superstitii este legata de faptul ca in negura timpului pisicile negre erau asociate cu vrajitoarele si cu magia neagra, in plus negrul este culoarea noptii, dar si a lucrurilor malefice.
Animalele ca si pisica presimt cutremurele, se intind lenes deasupra zonelor unde sunt filoane de apa sau radiatii ale solului. Pisica ca si alte animale simte bolile stapanului.
Sunt considerate animale care aduc noroc pentru-ca se zice despre ele ca au noua vieti, iar cifra noua este considerata a fi o cifra care poarta noroc si bunastare, alti spun ca pisica ar avea sapte vieti.
Mitul despre cele noua vieti ale pisicii s-ar putea explica prin realitati biologice: cand cade poate sa se rostogoleasca in aer cu ajutorul cozii pentru a ajunge la pamant pe labe, intre timp isi cocoseaza spatele si intinde labele din fata ca pe niste arcuri pentru a ajunge jos.
E semn bun daca in ziua nuntii intalnesti o pisica neagra.
Fiind asociate cu vrajitoarele pisicile negre au devenit un simbol al sarbatorii Hallowen si pentru-ca exista credinta ca sufletele oamenilor se intorc pe pamant sub forma de pisica neagra.
In India de azi mai exista credinta conform careia felinele absorb energia de la oameni in timpul somnului.
Parul de pisica neagra era folosit de femeile care primeau o cerere in casatorie si nu erau hotarate, luau trei fire de par de la pisica si-l lasau sa cada in pragul casei in functie de litera pe care o formau, acela era baiatul cu care se casatorea.
O pisica la bordul unei nave aduce noroc, in caz de naufragiu pisica era prima salvata.
Daca iti intra in casa o pisica tigrata sau una cenusie e semn ca vei intra in posesia unei sume mari de bani.
Daca o pisica taie calea unui alai de inmormantare se zice ca un alt mrmbru al acelei familii v-a muri curand.
Daca ai norocul si gasesti in blana unei pisici negre un fir alb sau reusesti sa-l zmulgi, pastreaza-l deoarece caznicia este menita sa aiba viata lunga si fericire multa.
Daca ineci o pisica vei muri inecat.
Daca dai cu piciorul intr-o pisica, vei suferi de reumatizm exact la acel picior cu care ai dat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu