Ochiul lui Ra: Tatuaje cu ochiul lui Horus


Tatuajul ochiul lui Ra, ochiul lui Horus sau Wadget unul dintre cele mai raspandite tatuaje din simbolul Egiptului Antic. Conform mitologiei, ochiul drept a lui Ra reprezinta simbolul Soarelui, iar cel stang Luna. Imaginea simbolului in Egiptul Antic a devenit un amulet ce revenea precum un protector al vietii pentru persoana care-l purta.Acesta prezinta un simbol al soarelui si renasterea omului, purtatorul tatuajului primind o tutela divina asupra vietii sale, simbolizand vindecare si lumina, bucurie si pace si apararea de spiritele rele.

Anul acesta a fost randul lui Giorgio Armani sa foloseasca tatuajele temporare sub forma de lant, in prezentarea colectiei de primavara- vara, pentru barbati.
Urmatorul care s-a conformat tendintelor Jean Paul Gaultier, creatorul a lansat pentru aceasta vara o editie limitata a parfumurilor Classique and Le Male. Ambele sunt in sticlute de parfum pentru femei si barbati, dar sunt tatuate in stil maori.

Indiferent de locul si natura tatuajului, mesajul pe care il transmite este intotdeauna strans legat de atitudinea adoptata de purtator. Un tatuaj poate fi: delicat, provocator, scandalos, terifiant sau abia schitat.
In grecia, tinerele cred ca au gasit solutia pentru a fi remarcabile. Tocmai au descoperit un accesoriu care practic hipnotizeaza orice privire. Tatuajele stralucitoare sunt adevarate bijuterii pictate pe piele. Fetele prefera sa-si faca desenele pe spate si pe brate, unde sunt mai vizibile, iar de obicei aleg modele cu fluturi si flori. Sunt ideale pentru mersul la plaja pentruca rezista la apa si tin pana la 20 zile, tatuajele pot fi indepartate usor cu ajutorul unor picaturi de ulei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu