Cum scapi de sangerari nazale - remedii si tratamente nazale

Cum scapi de sangerari nazale - remedii si tratamente nazale
Care este cel mai bun tratament al sangerarilor nazale?
Asazate si strange usor partile laterale ale nasului, chiar deasupra narilor timp de 10 minute.
Apleaca-te in fata si respira pe gura, pentru ca sangele sa curga prin nas si nu inapoi spre gat.
Stai mai degraba in picioare, decat culcata, daca vrei sa opresti sangerarea, sau tinete de nas pur si simplu 20 minute pana la cuagularea sangelui.
O compresa rece pe obraji ajuta la oprirea mai rapida a sangerarii.
Evita sa-ti sufli nasul si orice forma de efort sau activitate extenuanta timp de cel putin 12 ore.
Epistaxisul (sangerarea nazala) este un accident obisnuit, mai ales la copii si poate fi tratat foarte simplu. Apare de obicei ca rezultat al unor mici traumatisme cauzate de scobirea in nas sau suflarea nasului. Poate apare si in urma unei infectii a mucoasei care determina uscare si aparitia de cruste.
Epistaxisul este rareori serios, dar ocazional poate fi amenintator de viata, in special la persoanele invarsta. Apare mai frecvent la persoanele care iau aspirina, anticoagulante (medicamente care impiedica coagularea sangelui in vase) sau la pacientii cu boli hematologice.
Daca epistaxisul apare frecvent (mai des de o data pe saptamana) poate fi un indiciu al unei alte probleme de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala. Se recomanda consultarea medicului de familie pentru masurarea tensiunii arteriale si prescrierea unui tratament potrivit. De asemeni, medicul poate preciza daca medicamentele pe care le ia pacientul pot determina aparitia epistaxisului.
Daca se suspecteaza o problema mai serioasa, se recomanda consultarea unui ORL-ist pentru efectuarea unor teste suplimentare.

Cum sa opresti sangerarea nazala, Cum scap de sangerarile nazale, Hemoragia nazala, Sange nas remedii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu