Balonarea abdominala: Cum putem scapa de balonare - tratament si remedii


Cum pot sa scap de balonare?De cele mai multe ori, balonarea inseamna senzatia de abdomen umflat si disconfort. Daca este insotita de gaze, elimina din alimentatie: fasolea, broccoli, varza, conopida. Daca suferi de constipatie, bea cat mai multe lichide, fa miscare si mananca mai multe alimente bogate in fibre. S-ar putea ca balonarea sa fie cauzata de inghitirea aerului, caz in care ar fi bine sa eviti conservatiile la masa, bauturile carbogazoase si guma de mestecat. O alta cauza a balonarii este retentia de apa in tesuturi, foarte frecventa inainte de mens...tie.

Exercitiul fizic ajuta, la fel mesele in cantitati mici si dese. Si intoleranta alimentara poate duce la balonare. Cel mai frecvent incriminate sunt glutenul(din grau) si produsele lactate, incearca sa le excluzi o vreme. Si sindromul colonului iritabil poate da balonare, mai ales seara.
Ce este balonarea? (meteorismul) Cum scapam de balonare? Balonarea, prin definitie, este o cumulare de gaze in intestin. Acesta poate fi de doua feluri, o cumulare din cauza mancarii si a stilului de viata inadecvat, sau poate fi o balonare bolnavicioasa, care nu este de neglijat in nici un caz. Balonarea mai poate fi provocata si de mancarea care nu este digerata complet.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu