Sfaturi utile pentru pedichiura, greseli ce nu ar trebui facute

Sfaturi utile pentru pedichiura, greseli ce nu ar trebui facute

Cateva greseli de pedichiura pe care nu ar trebui sa le faceti

Cureti bataturile cu lama: Razuirea profunda a calcaielor cu lama este periculoasa. Oricand te poti taia , acest obicei ducand in cele din urma la ingrosarea pielii si la bataturi mai adinci. Te sfatuim sa folosesti o pila destula de rugoasa. Nu vei fi multumita de la primul tratament, dar in timp bataturile se vor diminua si nu se vor reface usor.

Tati colturile unghiilor: Acest obicei face rau unghiei pt ca taind coltul strici matricea unghiei. Marginea ei nu va mai creste dreapta , ci zimtata favorizand aparitia unghiei incarnate. La fel se intampla si cand unghia este taiata prea scurt si prea rotund. Va sfatuim sa taiati unghiile drept , nu prea lungi si fara colturi mari. Colturile deranjante se piles nu se taie!

Tai cuticulele cu forfecuta: De multe ori aceasta operatiune se intampla pe uscat , inainte ca pielitele sa fie perfect desprinse sau umezite. Nu faci decat sa-ti franjurezi cuticulele sau sa le tai prea adanc, ceea ce duce la aparitia ranii sau a unei infectii. Sfatul cel bun este sa inmoi bine cuticulele , apoi frecalele cu un scrub si impinge cea mai ramas din ele cu un betisor din lemn.

Pilesti unghiile uscate: Taind sau pilind unghiile uscate cuticulele cornoase se sparg cea ce duce la exfolierea ulterioara a acestora. Corect este bine si de stiut ca trebuie taiate unghiile si cuticulele cand sunt bine inmuiate , stergele cu un prosop si apoi pilestele.

Lacauiesti toata unghia: Aplicand lac pe toata suprafata unghiei risti sa depasesti conturul si sa nimeresti si pe langa unghie. In plus daca e acoperita in totalitate unghia numai poate respira , corect este sa aplici lacul lasand marginile libere cam un milimetru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu