Cine este noul Papa ales la Vatican in 2013 - Francis JORGE Bergoglio a fost alesul!


Cine este noul Papa ales la Vatican in 2013 - Francis JORGE Bergoglio a fost alesul!

PAPA FRANCISC, argentinianul JORGE MARIO BERGOGLIO, este NOUL PAPA de la Vatican, ales pe 13 martie 2013 în locul Papei Benedict al XVI-lea, care a demisionat în februarie. JORGE MARIO BERGOGLIO, nascut la Buenos Aires, are 76 de ani si a fost Arhiepiscop al orasului Buenos Aires, înainte de a fi ales NOUL PAPA si a prelua numele de PAPA FRANCISC.

Mister sau coincidenta acest nou Papa "PAPA FRANCISC" a fost ales pe data de 13 maartie 2013, ce spune-ti ne da de gandit sau nu?

PAPA FRANCISC se opune avortului, eutanasiei si casatoriei între h@m@sexuali

Noul Papa Mario Bergoglio, care va fi cunoscut de-acum înainte ca Papa Francisc, a ales sa-si pastreze locuinta personala - un apartament modest din Buenos Aires. Desi i s-au oferit un apartament luxos si o limuzina cu sofer, totul decontat din banii Bisericii Catolice, Papa Francisc continua sa circule cu mijloacele de transport în comun si putea fi vazut, pâna zilele trecute, mergând cu autobuzul. Noul Papa Mario Bergoglio este dedicat luptei pentru egalitate sociala si s-a implicat activ în acest sens. Cu toate aceastea, s-a opus vehement legalizarii casatoriilor între persoanele de acelasi sex, a avortului si a eutanasiei asistate. Papa Francis traieste de mai bine de 50 de ani fara un plamân, care i-a fost extirpat pe când era un adolescent din cauza unei infectii. Noul Papa Mario Bergoglio este primul iezuit care ocupa Sfântul Scaun. A intrat în Ordinul Iezuitilor si a fost hirotonit în 1969, dupa ce a terminat cursurile Seminarului Teologic din San Miguel. Este primul Papa din America Latina si totodata primul Papa non-european din mai bine de 1.000 de ani. Noul Papa a fost ales cel de-al 266-lea suveran pontif în istoria de peste 2.000 de ani a Bisericii Catolice cu toate ca nu are deloc experienta în structurile administrative ale Vaticanului. Papa Francis a fost cel de-al doilea clasat dupa numarul de voturi obtinute la Conclavul din 2005. Pâna la urma, câstigator a iesit Joseph Ratzinger, Papa Benedict al XVI-lea, care a demisionat luna trecuta. Noul Papa este primul care si-a ales numele Francisc. Sfântul Francisc de Assisi, în onoarea caruia noul Papa si-a ales numele, a fost un calugar catolic italian. El a trait între anii 1181-1226 si a pus bazele Ordinului Franciscanilor, care functioneaza si astazi drept una dintre cele mai extinse organizatii caritabile din lume. De asemenea, Sfântul Francisc a înfiintat si Ordinul Sfintei Clara, pentru femei, precum si Ordinul al Treilea al Sfântului Francisc. Numele ales de argentinian face totodata referire si la Francis Xavier, misionarul catolic care a pus bazele Ordinului Iezuitilor. Nascut în Regatul Navarre (astazi, teritoriu spaniol), Francis Xavier l-a acut ca profesor pe Ignatiu de Loyola si a fost unul dintre primii sapte iezuiti care au înfiintat Societatea lui Iisus.

Cine a fost ales noul Papa la Vatican in 2013?
Biografie Francis JORGE Bergoglio - curriculum vitae Bergoglio Arhiepiscopul de Buenos Aires - C.V.

Prima mare surpriza a coincis cu cuvintele pronuntate de Bergoglio miercuri seara în piata San Pietro, dupa ceremonia "Habemus Papam", în fata celor peste 100.000 de persoane care se aflau sub balconul central al bazilicii, când Francisc a spus: "Buna seara", iar la sfârsitul discursului sau i-a salutat pe credinciosi cu fraza uluitoare "Noapte buna si odihna placuta", cuvinte pe care niciun Pontif nu le-a folosit vreodata, în istoria Bisericii Catolice. "Ca un prieten, sau ca un tata care îsi trimite copiii la culcare", scrie Il Messaggero.

JORGE MARIO BERGOGLIO s-a nascut la Buenos Aires pe 17 decembrie 1936, într-o familie de italieni.

Dupa ce a studiat la seminarul teologic catolic din orasul Villa Devoto, NOUL PAPA a intrat în Societatea Iezuita în martie 1958. A obtinut diploma de licenta în Filosofie la Colegiul Máximo San José din San Miguel, apoi a predat Literatura si Psihologie la Colegiul "Inmaculada" din Santa Fe si la Colegiul "Salvador" din Buenos Aires.

NOUL PAPA, FRANCISC, a fost hirotonit preot în decembrie 1969, dupa care a absolvit Facultatea de Filosofie si Teologie din San Miguel.

În 1998, a fost numit Arhiepiscop de Buenos Aires, devenind cardinal în 2001.

Din punctul de vedere al gândirii teologice, JORGE MARIO BERGOGLIO este considerat apropiat de organizatia conservatoare laica Comuniune si Eliberare, o miscare afiliata Bisericii Romano-Catolice.

Din punctul de vedere al gândirii sociale a Bisericii, Bergoglio pledeaza pentru ajutarea saracilor si evidentiaza importanta justitiei sociale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu