Babe 7 martie 2013, 8 martie si 9 martie - Semnificatii


Babele din 7 martie 2013, babele din 8 martie 2013 si 9 martie 2013, reprezinta sfarsitul Babelor care este in perioada 1-9 martie.

Babele se aleg in functie de anul nasteri sau in functie de anotimp aceasta din urma fiind varianta cea mai des intalnita la noi.

Ce inseamna daca mi-am ales BABA pe 7 martie, BABA 8 martie, BABA 8 martie se intreaba multi dintre voi.

Daca va-ti ales Baba in functie de anotimp sa spunem de exemplu pe 7 martie 2013 sau pe 8 martie 2013 de ziua femeii sau 9 martie ziua barbatului, daca aceasta zi este frumoasa si nu ploua inseamna ca baba dumneavoastra este buna si ve-ti avea multe succese in viata, daca din potriva afara e frig sau ploua baba dumneavostra este urata si veti intampina multe obstacole.

Aceasta responsabilitate meteorologica vine de departe, de la însasi Baba Dochia, cea care reprezenta anul vechi în calendarul roman. Zilele între 1 si 9 martie, când vremea este cunoscuta de toata lumea ca instabila, se datoreaza caracterului încapatânat al Babei Dochia.

Legenda babutei spune ca aceasta era o femeie rautacioasa, în special cu nora sa pe care o persecuta adesea. În ziua de 1 martie o trimite pe nora sa spele lâna oilor si din neagra sa o faca alba. Un înger i se arata fetei si îi daruieste o floare alba cu care sa spele lâna si sa o inalbeasca. Fata se întoarce cu floarea în mâna iar Baba Dochia crede ca a venit primavara si hotaraste sa plece cu oile pe munte. În drumul sau spre varf, vremea capricioasa ii da batai de cap si baba începe sa isi dea jos din cele noua cojoace. În data de 9 martie, Baba Dochia ajunge in varful muntelui doar în camasa, vine gerul si o ingheata pe babuta si pe oile ei. Dumnezeu o transforma în stanca alaturi de oi ca sa ramâna ca amintire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu