Curriculum vitae Adrian Paunescu, Biografie Adrian Paunescu

Biografie Adrian Paunescu

Adrian Paunescu s-a nascut la 20 iulie 1943, in comuna Copaceni, judetul Balti, Basarabia, ca fiu al lui Constantin si Floarea.
Copilaria si-o petrece in comuna Barca, din judetul Dolj, fiind crescut mai ales de bunicii sai, Marin C. Paunescu (invatator, revizor scolar de Dolj, intemeietor de scoala si lacase de cultura) si Ioana Paunescu, si de mama sa vitrega, Constantina (Margareta) Paunescu.
Dupa absolvirea diverselor clase de scoala primara, gimnaziu si liceu, la Barca, la Carna si la Craiova (Liceele „Fratii Buzesti“ si „Nicolae Balcescu“), ramane fara sprijinul tatalui, care este dat afara din invatamant, pentru activitate anticomunista (si, ulterior, la Borsa - Maramures, arestat), Adrian Paunescu vine in Bucuresti, unde urmeaza ultimele doua clase la Liceul Central, pe care-l absolva in 1960. Din motive politice (tatal fiind detinut politic), nu se poate inscrie la Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti, decat in 1963, pe care o termina in 1968. Intre 1970 si 1971, timp de un an academic, este bursier al Universitatii Iowa - S.U.A., sustinand, in ultima luna a programului american, conferinte in fata studentilor americani, la Universitatile: Ann Arbour, Chicago, Columbia din Washington, Michigan etc.

Un comentariu:

  1. Un om deosebit - oameni deosebiti, pacat ca nu i-am arata respectul cat traia, fiecare cu generatia sa si ce daca a fost comunist, era obligat sa fie....Cenaclul Flacara inca na murit si nici nu va muri...

    RăspundețiȘtergere