Cum se face "Dulceata de Piersici"?

Care este reteta cea mai buna de a face "Dulceata de piersici"

Dulceata de Piersici - Reteta, retete culinare si preparate culinare
- 700 grame zahar
- 500 grame piersici
- 4 grame acid citric

Se aleg piersicile cu samburi detasabili se curata de pielite se taie in jumatati sau bucati mai mici si se tin 2 - 3 ore in apa de var.

Se prepara siropul cu zaharul din reteta cca 750 ml apa si dupa ce sa legat se adauga fructele continuinduse fierberea. La sfarsitul fierberii se adauga acidul citric.

Efecte benefice: Piersica

Piersicile au un gust dulce, aromat, sunt zemoase, deosebit de gustoase si hidrateaza organismul (87% din continut este apa). Mai mult, acestea reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale, cu importante proprietati terapeutice.

Piersicile au un continut mare de vitamina C si provitamina A, vitaminele B3, B5 si E. Acestea mai au in componenta lor fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu si seleniu. Contin, de asemenea, cantitati deloc neglijabile de fitonutrienti, antioxidanti si carotenoizi, fibre.

Beneficii
Principalele actiuni terapeutice ale piersicilor sunt:
energizante; stimuleaza apetitul si secretia sucurilor gastrice si biliare; diuretice si laxative; ajuta la echilibrarea sistemului nervos si intarirea imunitatii organismului. Datorita constituentilor sai, piersica poate fi de un real beneficiu in cazul persoanelor astenice, slabite, fara pofta de mancare, a celor aflate in convalescenta sau care prezinta stari depresive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu