Ce premii a luat Cristian Mungiu la Cannes 2012?

As dori sa stiu cate premi a primit Cristian Mungiu la Festivalului de Film de la Cannes la cea de-a 65-a editie.

Filmul lui Cristian Mungiu, "Dupa dealuri", a câstigat doua premii la CANNES 2012, pentru scenariu si pentru cea mai buna interpretare feminina. Acesta din urma a fost adjudecat Cosmina Startan si Cristina Flutur. "Dupa dealuri" a fost catalogat de presa de specialitate si ca un favorit la un al doilea Palme d'Or pentru autorul sau.

Filmul "Dupa dealuri" este scris si regizat de Cristian Mungiu si inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnata de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de doua actrite iesence debutante în film, Cosmina Stratan (Voichita) si Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuta (parintele) si Dana Tapalaga (maica stareta).

PARERI

AFP scrie ca Mungiu - întors pe Croazeta la cinci ani de la trofeul Palme d'Or obtinut pentru "4 luni, 3 saptamâni si 2 zile" -, a facut apel la toleranta criticilor în ceea ce priveste cel mai recent lungmetraj al sau, "Dupa dealuri", întâmpinat de presa de specialitate atât cu aplauze, cât si cu dezaprobari.

Pe blogul dedicat Festivalului de la Cannes, France 24 scrie ca "4,3,2" a fost un film de o intensitate dramatica si un control stilistic atât de mare, încât asteptarile privind "Dupa dealuri" "au fost, poate, prea mari".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu