BRAZI de CRACIUN - Cadouri de Craciun sub BRAD

Bradul face parte din familia Pinaceae, prefera zonele mai reci si pamintul usor acid. Are frunze aciculare si iar coroana este de forma regulata, piramidala. Bradul, in mediul natural, poate ajunge la inaltimi de pina la 12-18 metri. Ramurile le are dispuse in plan orizontal, cele de la baza sa atingind uneori pamintul.

Bradul se aseamana cu molidul doar ca acesta are conurile drepte pe ramuri pe cind la cel din urma atirna. Bradul trebuie sa se trateze cu substante fertilizatoare atit primavara cit si toamna. O parte din specialisti recomanda ca acest lucru sa se faca o data la o luna, altii la doua saptamini. Udarea sa nu trebuie sa se faca in exces. Mai degraba ii prieste un pamint mai uscat decit umed. Transplatarea sa este bine de facut primavara sau toamna.

„Ghiveciul se schimba la o perioada de 2 ani. Insa bradul trebuie initial sa se aclimatizeze pentru cultivarea in ghiveci iar din aceasta cauza se recomanda ca mai intii sa fie transplatat intr-un ghiveci mai mare iar apoi in ghivece de dimensiuni din ce in ce mai mici." a explicat Adrian Oprea, biolog la Gradina Botanica Iasi. Inmultirea se produce prin marcotaj, seminte sau butasi insa nu si la bradul pitic, ce nu produce conuri.

Craciunul! Un cuvant, o infinitate de sentimente nascute la auzul cuvantului CRACIUN!

Mai este CRACIUNUL LUNA CADOURILOR?

Si... au magie, cadourile de Craciun, fara un frumos BRAD de CRACIUN?

Pentru multin dintre noi, Craciunul nu are gust fara Bradul de Craciun.

Acel brad natural, mirosind a cetina, sau poate un brad ecologic din plastic.

Sub bradul de Craciun stau ascunse cadourile, pe care ne place inca, pe fata sau in secret, ca le-a adus MOS CRACIUN.

Ce BRAD de Craciun preferati?

Brad de Craciun natural, sau Brad de Craciun ecologic?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu