Superstitii de Dragobete

Superstitii de Dragobete

Daca stiti si alte "Superstitii de Dragobete" spuneti-ne si nou, dar mai intai trebuie sa va logati.

Ce Superstitii sunt la voi in sat/oras?

Se crede ca cine participa la sarbatoarea Dragobetelor o sa aiba o sanatate de fier pana la urmatoarea sarbatoare a iubirii si va fi ferit in acel an de febra sau de alte boli cu “fierbinteala”.

-De asemenea, cei care iau parte la aceasta sarbatoare a veseliei si a voii bune, vor avea un an plin cu de toate, si cu impliniri, si cu bogatii.

-Se crede ca zapada stransa de fetele mari in seara de dinaintea sarbatorii Dragobetelor are puteri miraculoase. In traditia populara, fetele care isi clatesc ochii cu apa obtinuta prin topirea acestei zapezi, ii vor cuceri prin frumusetea lor pe barbatii pe care ii iubesc.

- În noaptea de Dragobete, în unele zone, tinerii aprind focuri pe dealuri. Fetele şi băieţii se strângeau la glume şi dsicuţii, ca în jurul unui foc de tabără.

-   Daca fata si baiatul care formeaza un cuplu nu se intalnesc si nu se saruta in aceasta zi, ei nu se vor mai iubi in anul ce urmeaza.

- Cine ia parte la sarbatoarea de Dragobete va fi ferit de boli tot anul si in special de friguri.

- In ziua de Dragobete se face mare curatenie in casa, pentru a avea un an imbelsugat.

- În satele din Mehedinţi, fetele ţineau obiceiul "zburătoritului", un fel de "leapşa" a dragostei, în care băieţii trebuia să prindă fetele şi să le sărute. De multe ori, sărutul anunţa o viitoare logodnă.

-Se spune că cine nu sărbătoreşte de Dragobete, nu se va îndrăgosti în anul respectiv. Totodată, cine participă la această săbăoare este ferit de boli tot anul, mai ales de febră.

- Oamenii din popor consideră de bun augur dacă în ziua de Dragobete întâlneşti o cunoştinţă de sex opus.

-Aceasta zi trebuie cu orice pret petrecuta alaturi de alti oameni in orice alt loc dar nu acasa, alaturi de alti baieti si fete, in zambete si voie buna.

-Ploaia de Dragobete e semn al unei primaveri timpurii si frumoase

-Daca auzi o pupaza in aceasta zi, inseamna ca vei fi destoinic tot anul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu