Cand se da caldura in municipiul Brad?

Nu se stie cand, sau daca se va mai da caldura in municipiul Brad - Situatie incerta

”Situaţia este incertă în ceea ce priveşte asigurarea agentului termic în municipiul Brad. Avem o datorie la furnizorul de combustibil, iar rezervoarele de păcură sunt goale. Nu avem nici măcar un stoc pentru a putea începe furnizarea agentului termic. Din punct de vedere tehnic sistemul de producere a energiei termice este funcţional, dar neasigurarea combustibilului ne pune în situaţia de a nu putea începe furnizarea agentului termic”, afirmă primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.

Te mai poate interesa:

Municipiul Brad cea mai scumpa gigacalorie

Bradenii vor tremura de frig

Cautari: caldura, brad, Florin Cazacu, primaria Brad, agent termic in Brad, data cand se va da caldura in municipiul Brad?

Un comentariu:

 1. http://www.hotnews.ro/stiri-10250096-.htm?nomobile

  Florin Cazacu (PSD), primar al municipiului Brad, a explicat ca in orasul sau gigacaloria este produsa cu 750 de lei, dar populatia plateste 220 de lei, iar diferenta ar trebui suportata de Primarie care insa nu are bani. Citeste mai jos declaratiile primarului:

  Municipiul Brad nu este racordat la gaz. Singura sursa de incalzire este sistemul de termoficare centralizat. Combustibilul folosit este pacura, iar pretul a fost majorat in ultimii 10 ani de sase ori. Subventia de la bugetul local este foarte mica.
  Societatea care produce agentul termic este in insolventa si intr-o luna de zile ar trebui sa incepem furnizarea agentului termic.
  Practic suntem in imposibilitatea de a furniza caldura in conditiile in care subventia a fost elimita. Nu vom putea furniza agent termic celor 10 000 de oameni. Situatia este foarte critica.
  Noi ne gandim ca am putea primi un ajutor din fondul special al Guvernului.
  Subventiile rezolva problema facturilor populatiei, dar nu rezolva problemele autoritatilor locale in ceea ce priveste producerea de agent termic.
  Sunt localitati care vor trece prin situatii dramatice. Ar trebui aplicate masuri diferentiate pentru ca nu putem lua aceeasi unitate de masura pentru Bucuresti unde sunt posibilitati, fata de un municipiu precum Brad. Sunt sisteme diferite.
  In acest moment ne-am ingenunchiat comunitatile locale in fata FMI, atunci cand spunem ca nu mai dam acea compensare. Sunt localitati care vor trece prin situatii dramatice.
  Sa nu fie nici o surpriza ca vom iesi in strada sa ne strigam nemultumirile in piata publica.
  Pretul de productie al gigacalorieie in municipiul Brad este de 750 lei. Pretul pe care il plateste populatia era de 220. Diferenta era suportata pana acum o jumatate prin compensare, o jumatate din bugetul local. Jumatatea pe care o asigura guvernul noi nu avem de unde sa o suportam. Iar populatia nu poate suporta o crestere a pretului.

  RăspundețiȘtergere