Rusia. Care este capitala Rusiei?

Rusia. Care este capitala Rusiei?
Intrebari - raspunsuri. Cultura Generala. Capitala Rusiei este Moscova.
Moscova, capitala Rusiei sau capitala fostei Uniuni Sovietice pana in anul 1991, este cel mai mare oras din Europa.

Capitala Rusiei este centrul economic, politic si cultural al tarii, cu o istorie indelungata si tumultuoasa. Ramanand de-a lungul timpului unul dintre cele mai mari centre economice ale lumii, Moscova a castigat in anul 2007, pentru al doilea an consecutiv, titlul de cel mai scump oras al lumii intrecand astfel metropole precum New York sau Londra. Capitala Rusiei este considerata de altfel si unul dintre cele mai frumoase orase din intreaga lume, bucurandu-si vizitatorii turisti sositi din toate partile globului cu monumente de o frumusete unica in lume.

Prima atestare istorica a orasului dateaza din anul 1147. De-a lungul timpului, orasul a fost supus navalirii cotropitorilor. Un rol deosebit de important in istoria orasului a fost jucat de Petru cel Mare, care a mutat aici capitala tarii. In anul 1812, la 100 de ani de la atestarea Moscovei ca si capitala a tarii, orasul a fost invadat de trupele lui Napoleon, sosite aici cu scopul de a-l cotropi. Ceea ce au gasit insa acestia aici, era un oras pustiu, distrus in cea mai mare parte, locuitorii preferand sa arda cladirile decat sa le lase pe mana dusmanilor. O data cu retragerea francezilor, localnicii au inceput reconstructia orasului, mare parte a cladirilor refacute in acea perioada fiind punctul de atractia al turistilor de astazi.

Locatia care atrage cei mai multi turisti este Piata Rosie, numita si Piata catedralelor. Acest loc ce separa Kremlinul de zona comerciala a Moscovei, este considerat ''inima orasului'', de aici pornind toate marile strazi. Cel mai impresionant obiectiv turistic din Piata Rosie este Mausoleul lui Lenin, ridicat in cinstea primului conducator al statului sovietic, Vladimir Ilici Lenin. Mausoleul este placat cu granit rosu (simbol al perioadei comuniste) si piatra neagra (simbol al doliului). Acolo este gazduit de altfel trupul imbalsamat al temutului lider, depus aici la scurt timp de la moartea sa in anul 1924.
Kremlinul
Turnul cu Clopot al lui Ivan cel Mare numit si Clopotul Tarului,
Catedrala Sf. Vasile
Tunul imperial
Galeria Tretyakov
Metroul din Moscova
sursa: http://www.robbybubble.ro/articles/capitalele-lumii-moscova.php

Un comentariu:

  1. Moscova nici nu se pune problema ca este capitala Rusiei.intrebari de cultura generala

    RăspundețiȘtergere