Moldova. Care este capitala Moldovei?

Moldova. Care este capitala Moldovei?
Teste online de cutura generala cu intrebari si raspunsuri. Capitala Moldovei este Chisinau.
Chisinau este centrul principal administrativ, economic, stiintific si cultural al Republicii Moldova. Asezat pe un loc pitoresc, pe cele sapte coline, Chisinaul produce o impresie placuta asupra oaspetilor si locuitorilor republicii. Orasul este situat la 47 grade 2 minute latitudine nordica si 28 grade 50 minute longitudine estica si cuprinde un teritoriu de circa 120 de kilometri patrati. Capitala Republicii Moldova are aproape un milion de locuitori.

Din punct de vedere administrativ Chisinaul este impartit in cinci sectoare: Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana si Riscani. Orasul isi are simbolistica proprie: stema si drapel.

Una din cele mai indragite sarbatori ale chisinauienilor este Ziua orasului, organizata in luna octombrie.

Pentru prima data Chisinaul este mentionat intr-un hrisov domnesc de la 1436. in secolul al XIX-lea a fost elaborat planul general de dezvoltare a orasului. A inceput constructia edificiilor moderne din piatra, avind o originala structura arhitectonica, multe dintre care infrumuseteaza si astazi fata orasului.

Chisinaul este un oras european. Bulevarde largi si luminoase, parcuri si scuaruri inundate de verdeata, edificii moderne situate in vecinatatea cladirilor cu elemente ale arhitecturii traditionale, toate acestea ne prezinta orasul intr-un colorit aparte.

De remarcat ca Chisinaul este si un oras foarte ospitalier, care-si tine mereu usile deschise pentru toti oaspetii Republicii Moldova, de care sintem oricind bucurosi.
sursa: http://www.moldova.org/page/chisinau-capitala-republicii-moldova-132-rom.html

Un comentariu:

  1. Chisinau Capitala Moldovei, fratii nostri de peste prut. va iubim

    RăspundețiȘtergere