La multi ani de 8 Martie Ziua internationala...

La multi ani! de 8 Martie, Ziua internationala a femeii!

Mama – cel dintai cuvant, cel mai dulce zambet, cel mai sincer suflet, cel din urma vis. Cea mai dulce voce, cea mai grea durere, cea mai mandra floare, cea mai scumpa carte.
Mama – lacrima tarzie, vesnica icoana, inger de-naltare, candela aprinsa!Candela a vietii, care nu se stinge, care lumineaza si pe veci vegheaza

Pe aceasta cale le uram un sincer "La multi ani!" tuturor femeilor din lumea intrega, mai ales colaboratoarelor noastre: Elena Stan, mihaela, pysy, gabriela, andreea, corina, cornelia, veronica, alina84.

Ce-a fost inainte, Oul sau gaina?

Am putea spune ca Ziua femeii, Ziua mamei se serbeaza inca de pe vremea grecilor antici. In fiecare primavara, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Mai tarziu, in Anglia anilor 1800, a fost mentionata “Duminca mamei”, serbata in a patra duminica de la inceperea Postului Pastelui.

In anul 1909, la 28 februarie, in Statele Unite, s-a serbat la nivel national Femeia in urma unei initiative a Partidului Socialist American. Initiativa a fost preluata in 1910 si in Europa, in cadrul Internationalei Socialiste reunite la Copenhaga. Prima zi s-a tinut la 19 mai 1911 in Germania, Austria, Danemarca si in alte cateva tari europene. Data a fost aleasa de femeile germane pentru ca, la aceeasi data, in 1848, regele Prusiei a trebuit sa faca fata unei revolte armate si a promis ca va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.

5 comentarii:

 1. Multumim, asemenea tuturor femeilor din lume si barbatilor care le completeaza!

  RăspundețiȘtergere
 2. va multumesc pentru aceste felicitari in numele tuturor femeilor din lumea intreaga, faine poze, simpatice, stiu eu......cred ca fost inainte oul si dupaia gaina .....

  RăspundețiȘtergere
 3. Merci pentru felicitari de 8 martie, frumoase poze.
  O intrebare fara raspuns: Ce-a fost inainte, Oul sau gaina?

  RăspundețiȘtergere
 4. "Oul sau gaina?" / dilematica intrebare!

  RăspundețiȘtergere