Israel. Care este capitala Israelului?

Israel. Care este capitala Israelului?
Capitalele tarilor, europene, asia, intrebari si raspunsuri online.
Capitala Israelului este Ierusalim.
Ierusalim-ul este capitala oficiala a Israelului si sediul presedintelui Israelului, al guvernului si al parlamentului (Knesset) acestui stat. De asemenea aici se afla Curtea Suprema a Israelului si sef Rabinatul tarii. Totusi, în prezent practic toate tarile, (în trecut au fost aici ambasadele a 17 state, dar ele au fost închise sau mutate începând din anul 1973) datorita litigiului înca nerezolvat dintre Israel si natiunile arabe si musulmane asupra statutului ora?ului, îti mentin ambasadele în alte orale, ca Tel Aviv, Ramat-Gan, Herzliya, etc. iar la Ierusalim mai multe state (Statele Unite ale Americii, Fran?a, Grecia, Belgia, Marea Britanie, Italia, etc.)devin consulate. De mentionat consulatul Statelor Unite care este independent de ambasada din Tel-Aviv, consulul general raportând direct Departamentului de Stat si nu ambasadorului.

Tel Aviv este un oras din Israel si al doilea ca marime dupa Ierusalim, situat pe coasta Marii Mediterane, in campia de coasta israelita. Este cel mai modern si mai occidental loc din aceasta tara sfanta, fiind capitala oficiala si religioasa, desi necunoscuta inca international. Detine un ritm de viata deosebit de alert si multe zone de agreement. Este locul in care se afla sediile bancilor istraeliene si ziarelor, jumatate din companiile si locurile de munca si un sfert din populatia activa a Israelului. Se afla la 96km de Haifa, la 69 km de Tiberias si la 58 km de Ierusalim.
Inca din 1870- 1880 sunt puse bazele de construire a orasului Tel Aviv de catre evrei. Isi trage numele dintr-o lucrare a lui Theodor Herzl, fiind construit pe dunele de nisip din desert cumparate de arabi, la nord de orasul Jaffa.
Clima este mediteraneeana, verile fiind fierbinti, iernile reci si ploioase, iar toamnele si primaverile mai confortabile. Temperaturile medii anuale in sezonul cald este de 28oC, iar cele din timpul iernii scad uneori sub 5oC. Cel mai recomandat moment de vizitare a acestui oras este luna aprilie , moment de inflorire a florilor, cu temperaturi moderate si cu umiditate scazuta.
Cele mai importante obiective de mare valoare ce merita vizitate cand s-a ajuns aici , pe Taramul Tarii Sfinte sunt:
- Muzeul Ertz Israel
- Muzeul de Arta din Tel Aviv
- Muzeul Batey Haosef
- Muzeul Palmach
- Teatrul de Opera
- Teatrul Municipal
- Teatrul National din Israel Habima
- Zonele comerciale: Kikar Hamedina, Centrul Azriely, Ramat Aviv mall si centrul Dizengolf
- Zone de divertisment Bazel, Rotschild cu cele mai bune cafele, strazile Allenby- Lilienblum si portul Tel Aviv petreceri nocturne si baruri.

Un comentariu: