Germania. Care este capitala Germaniei?

Germania. Care este capitala Germaniei?
Capitalele tarilor, Intrebari si raspunsuri. Capitala Germaniei este Berlin.
Orasul Berlin este situat pe raul Spree in Bundesland, statul federal Brandenburg si este cel mai mare oras al Germaniei cu o populatie de aproximativ 4 milioane de locuitori. Berlin este capitala Germaniei si un oras care a trecut prin niste transformari majore in ultimii 100 de ani. Datorita faptului ca acum nu mai este divizat, orasul infloreste, devenind pe zi ce trece o destinatie turistica incantatoare, ce asteapta cu bratele deschise vizitatorii din toata lumea. De la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial orasul s-a desprins de trecut si a devenit unul dintre cele mai mari proiecte de constructie din intreaga Europa.

Berlin Tourismus Marketing opereaza trei centre oficiale de informare turistica in oras, cu personal vorbitor de limbi straine de circulatie internationala care stau la dispozitia turistilor cu informatii si sfaturi turistice. Aceste oficii de turism sunt localizate la Poarta Branderburg, pe Budapester Strasse si la Alexanderplatz.

Caderea Zidului Berlinului din anul 1989 a fost un moment de rascruce pentru aceasta metropola, care a fost divizata timp de peste 28 de ani. Berlinul de Est si Berlinul de Vest sunt acum unificate, dar cu toate acestea exista inca semne ale diviziunii ce a existat in trecut. In Berlin exista nenumarate atractii turistice si lucruri de vazut dar printre cele mai populare obiective turistice se numara Berliner Dom – catedrala uriasa din zona Mitte, Poarta Branderburg – fosta poarta a orasului si acum un simbol al intregii Germanii, Potsdamer Platz – una dintre cele mai animate piete din Europa, plina de magazine, cafenele, baruri si restaurante, Zidul Berlinului si impozanta cladire a Reichstag-ului – sediul Parlamentulului Germaniei, o cladire la fel de impozanta astazi ca si in 1884 cand a fost terminata.

Berlin este un oras cu o atmosfera relaxanta si unde in aer pluteste schimbarea. Turismul devine rapid o afacere importanta ceea ce inseamna ca, in ciuda istoriei tumultoase a capitalei Germaniei, viitorul poate fi unul prosper si plin numai de lucruri bune. sursa: http://www.tvl.ro/berlin/

Un comentariu:

  1. Berlin este capitala Germaniei, as vrea so vad intr-o buna zi.

    RăspundețiȘtergere