Cate stele, stelute are steagul american ?

Cate stele, stelute are steagul american ?
Pe drapelul Americii sunt, exista 50 de stele. Raspuns corect!

Statele Unite ale Americii cunoscuta si ca United States, the U.S., the USA, este numele unei republici constitutionale federale, constând din 50 de state si un district federal

Istoria Americii a început cu sosirea primilor imigranti din Asia peste strâmtoarea Bering, cu aproximativ 14.000 de ani în urma, urmarind turme de animale pentru vânatoare, în America.

În 1776, cele 13 colonii si-au declarat independenta fata de Marea Britanie,izbucnind Revolutia Americana (1775 - 1783) care a creat Statele Unite.

Secolul XX a fost uneori numit "Secolul American" din cauza influentei exercitate de catre aceasta tara asupra întregii lumi. Influenta sa relativa a fost mare, în special datorita faptului ca Europa, care, anterior, a fost cel mai important centru de influenta, a suferit grav în ambele razboaie mondiale

Principala apa curgatoare de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii este Mississippi, cel mai mare fluviu, cu cei mai multi afluenti.

Paduri de foioase, paduri de conifere în zona de munte si în Alaska. Vegetatie de stepa si vegetatie mediteraneana în Florida si California, dejertica în Nevada, în padurile tropicale si Hawai.

Cea mai recenta schimbare a numarului de stele, de la 49 la 50, s-a întâmplat la 4 iulie 1960 dupa admiterea statului Hawaii ca cel de-al 50-lea stat al Uniunii la 23 august 1959. Ca atare, iar designul drapelul de astazi este cel mai îndelungat din istoria steagului Statelor Unite, sarbatorind aproape 50 de ani de existenta.

Un comentariu:

  1. 50 de stele are Drapelul Americii.
    Steagul American este unul dintre cele mai frumoase steaguri

    RăspundețiȘtergere