Belgia. Care este capitala Belgiei?

Belgia. Care este capitala Belgiei?
Teste online de cultura generala. Capitala Belgiei este Brussels

Cunoscut in ultimul timp mai ales drept capitala Uniunii Europene, Bruxelles este insa inainte de toate capitala Belgiei ; un oras al contrastelor, multicultural si bilingv care stie sa imbine armonios un trecut care poarta o puternica amprenta a istoriei si un prezent care incearca sa scrie istorie.

Bruxelles-ul este un oras multicultural, unde predomina insa francofonia, dar care are oficial un statut bilingv ( limbile oficiale ale orasului sunt franceza si flamanda) datorita pozitiei sale de capitala federala care nu face distictia intre cele doua parti ale tarii : cea flamanda si cea valona.

Tarile de Jos s-au bucurat de-a lungul istoriei de o pozitie si o putere privilegiata in Europa, iar Bruxelles-ul s-a bucurat din plin de beneficiile statutului Belgiei in cadrul Tarilor de Jos, atat din punct de vedere politic si economic, cat si din punct de vedere artistic si cultural.

Pentru a ajunge la Bruxelles, puteti alege orice mijloc de transport doriti, reteaua de comunicatii a tarii fiind deosebit de bogata. Astfel daca veti calatori cu avionul, orasul va pune la dispozitie 2 aeroporturi : Aeroportul Bruxelles si Aeroportul Charleroi Bruxelles-Sud. Daca va place sa calatoriti cu trenul aveti si mai multe oportunitati, caci orasul este legat de Franta prin celebrele TGV-uri, de Marea Britanie prin Eurostar si de Zurich prin Eurocity. De asemenea este foarte dezvoltata si reteaua feroviara interna. Trenurile internationale sosesc in gara Bruxelles Midi, dar daca va aflati deja in Belgia puteti alege Gare Centrale sau Bruxelles Nord, in functie de zona in care doriti sa ajungeti. Cea mai aproape de centru este Gare Centrale.

Odata ajunsi in Bruxelles, primul loc pe care trebuie sa-l vizitati este minunata Grand’Place, care va va uimi cu siguranta prin arhitectura sa monumentala si impozanta. Printre cladirile pe care le puteti admira aici se numara Primaria orasului. Tot aici se gaseste si un oficiu de turism, unde puteti afla informatii utile despre circuitele turistice sau despre locurile importante care merita vizitate ; aici puteti cere gratuit un plan al orasului care va va ajuta sa va descurcati mai usor.

Din Grand’Place, o straduta ingusta si plina de buticuri care va imbie sa cumparati un suvenir, va conduce spre un alt simbol al Bruxelles-ului, Manneken Piss. Este vorba despre o statuie de bronz, reprezentand un baietel care urineaza ; legendele despre aceasta statuie sunt numeroase si legate in principal de istoria orasului, dar toate au un punct comun : intr-un fel sau altul acest baietel a salvat orasul de la un dezastru. Exista si o replica feminina a lui Manneken Piss, mai putin vizitata de catre turisti, Jeanneken Piss.

Orasul este dominat de pe o colina de impresionanta Catedrala Saint Michel et Sainte Gudule, o cladire monumentala care merita vizitata, adapostind capodopere ale obiectelor de cult, a caror frumusete nu se adreseaza exclusiv catolicilor.

Unde ne cazam: cea mai buna solutie pentru tinerii sub 30 de ani sunt hotelurile pentru tineret (auberge de jeunesse) ; va mai puteti caza si la unul dintre cele doua hoteluri Formule 1 din Bruxelles unde veti avea conditii decente pentru un pret mai mic decat la un hotel obisnuit

Unde mancam: Bruxelles e celebru pentru cafenelele sale boeme, pentru magazinele de ciocolata si pentru napolitanele sale. Veti gasi cu siguranta ceva care sa va placa. SURSA: http://www.funtur.ro/Bruxelles/bruxelles-capitala-belgiei-94

Un comentariu: