Argentina. Care este capitala Argentinei?

Argentina. Care este capitala Argentinei?
Teste online Capitalele tarilor. Capitala Argentinei este Buenos Aires.
Buenos Aires nu mai este demult doar capitala tangoului si locul excelentelor fripturi de vita. Turistii sunt atrasi de prezentarile de moda, de viata de noapte si de strazile pline de artisti. În Cimitirul Recoleta, unde se afla si mormântul Evitei Peron, un cavou costa cât un apartament din suburbii, adica 70.000-80.000 de dolari.

Galeriile din Malba si Muzeul de Arta Latino-Americana aveau vitrinele ticsite de arta contemporana de care te îndragostesti pe loc, iar cluburile de noapte pline de lumina si culoare erau inaugurate cu o viteza impresionanta.

Pentru a sublinia potentul trecut financiar al orasului, ghidul ne-a dus la o plimbare taman în Cimitirul Recoleta. În fata noastra se deschidea un Oras al Tacerii în toata puterea cuvântului, unde si-au gasit linistea cele mai bogate familii ale Argentinei. „Bulevarde largi", „cladiri de epoca" si „monumentele arhitecturale" impresioneaza la tot pasul.

Argentina se învecineaza cu Chile la vest si sud, cu Oceanul Atlantic, Uruguay si Brazilia la est, cu Bolivia si Paraguay la nord. Capitala Buenos Aires e localizata pe Rio de Plata (un estuar al fluviilor Parana si Uruguay), pe coasta Atlanticului. Argentina se întinde pe 3.500 de kilometri, de la granita cu Bolivia pâna în vârful cel mai sudic al Americii de Sud.

Cea mai mediatizata vedete din Argentina este MARADONA cu uracarile lui dar si cu coboririle....sa nu intram in detali.

Un comentariu: