Ce zice scafandru?

Ce zice scafandru?
- Doua "labe" sunt mai sigure decat unu :)"SCAFANDRU - cod C.O.R. 721601

Scafandrul este atestat să execute scufundări cu aer comprimat până la adâncimea de 40 metri, autonom, respirând prin intermediul unui aparat de respirat subacvatic format dintr-o rezervă de gaze comprimate stocată în butelii şi detentor. Acesta se poate mişca in orice direcţie si pe orice distanţă, nefiind legat fizic de suprafaţă printr-un furtun de alimentare cu aer.

Scafandrul execută sub apă operaţiuni de căutare şi recuperare de obiecte şi persoane aflate în mediul subacvatic, cercetează mediul subacvatic, culege şi înregistrează informaţii legate de diverse obiective: construcţii, instalaţii, ecosisteme, fundul apei etc, execută inspecţii tehnice la corpul navei, şi scufundări pentru antrenament.

SCAFANDRU LUCRĂTOR SUBACVATIC – cod C.O.R. 721602

Scafandrul lucrător subacvatic este atestat să execute scufundări cu aer comprimat sau amestecuri respiratorii sintetice până la adâncimea de 60 metri, autonom sau cu alimentare de la suprafaţă.

Scafandrul execută sub apă operaţiuni de căutare şi recuperare de obiecte şi persoane aflate în mediul subacvatic, cercetează mediul subacvatic, culege şi înregistrează informaţii legate de diverse obiective: construcţii, instalaţii, ecosisteme, fundul apei etc, execută inspecţii tehnice la corpul navei, execută lucrări subacvatice cu scule acţionate hidraulic şi pneumatic, sudură tăiere subacvatică, control nedistructiv structuri imerse, demolări cu explozivi şi scufundări pentru antrenament, reale sau in simulatoare şi barocamere.

SCAFANDRU GREU – cod C.O.R. 721605

Scafandrul greu este atestat să execute scufundări cu aer comprimat până la adâncimea de 40 metri, utilizând echipamentul tip scafandru greu, asistat de către o echipă de la suprafaţă. Scafandrul se află într-un costum etanş, purtând pe umeri o cască rigidă alimentată de la suprafaţă cu amestec respirator (de obicei aer proaspăt) printr-un furtun de alimentare numit şi ombilical. Amestecul respirator este livrat in mod continuu, surplusul de gaz faţă de gazul consumat de către scafandru fiind evacuat către mediul acvatic exterior.

Scafandrul greu execută sub apă operaţiuni de căutare şi recuperare de obiecte şi persoane aflate în mediul subacvatic, cercetează mediul subacvatic, culege şi înregistrează informaţii legate de diverse obiective: construcţii, instalaţii, ecosisteme, fundul apei etc, execută inspecţii tehnice la corpul navei, şi scufundări pentru antrenament."

 

 

2 comentarii:

  1. tare ...te ti de glume ...numi vine sa cred ca ai scris...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. numai ma opresc din ris.....o sa ma doara burta...

    RăspundețiȘtergere