1 Martie - 9 Martie: Pe ce data sunt Babele. Cum imi aleg Baba.Semnificatia Babelor

1 Martie - 9 Martie: Pe ce data sunt Babele. Cum imi aleg Baba. Semnificatia Babelor

Cand cad Babele?
In perioada 1 - 9 martie, in traditia romaneasca se sarbatoresc zilele Babei Dochia. Aceste zile sunt schimbatoare si capricioase precum Baba Dochia.
Aceste zile semnifica confruntarea dintre anul vechi si anul nou, dintre iarna si vara, dintre frig si cald, dintre sterilitate si fecunditate.

Cum ne alegem Baba?
Multi isi aleg baba in functie de ziua in care sunt nascuti. Daca ziua de nastere este in intervalul 1-9, iti alegi baba respectiva, iar daca ziua ta de nastere este compusa din doua cifre, se face suma celor doua cifre.
De exemplu, daca esti nascut pe data de 14, calculezi 1+4=5. Deci baba ta va fi pe data de 5 martie. In functie de cum va fi vremea in ziua babei nostre, ne este prezis si norocul in anul respectiv. Daca vremea va fi frumoasa, vom fi veseli si norocosi tot anul, iar daca va fi frig,  vom fi tristi si fara noroc.

3 comentarii:

  1. Da aveti dreptate babele se aleg in functie de ziua in care te-ai nascut, daca sunt din 2 cifre se aduna, babea mea este pe 8, norocoasa pana acum as zice eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut trei- patru babute foarte frumoase. Asa ca sa nu mai aud "Nu exista baba frumoasa si copil cuminte" Apropo, copilul cuminte am fost eu1

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar despre traditii de Paste cand vorbim.?De pilda fiecare trebuie sa poarte un lucru nou in acea zi.

    RăspundețiȘtergere