Tipuri de vise: 1 vise simbolice

Dictionar de vise - Tipuri de vise: 1 vise simbolice
Persoanele si obiectele care apar in visele noastre sunt,de multe ori,copii ale dorintelor care traiesc in noi si care arata starea psihica,toate trairile din interiorul sufletului nostru.
Aceste persoane pot fi oameni straini sau pot fi persoane adevarate din jurul nostru.
Cand in vis apar oameni cunoscuti care fac parte din cercul nostru de prieteni,acestea au un sens foarte particular.Deci in functie de tematica visului,calitatile sau defectele pe care noi le acordam celor care fac parte din relatiile noastre concrete (rude,prieteni,cunoscuti) sunt de fapt trasaturi ce ne caracterizeaza pe noi insine,Se realizeaza astfel o rasfrangere asupra altora a trairilor noastre,de care nu suntem constienti in viata de toate zilele,sau nu vrem sa ni le recunoastem.
Eroi viselor noastre nu sunt decit simple simboluri care ne arata realitati deja existente in gandirea noastra,
In fiinta noastra mai straluceste un"copil speriat"un"parinte exigent"un"profesor critic",si multe asemenea roluri pe care le jucam pe scena vitii.Aceste roluri sunt puse pe scena visului si au drept actori persoane simbolice pentru a ne arata noua insine multiplele aspecte ale fiintei noastre care trebuiesc avute in vedere spre analiza si ameliorare
Fiecare personaj din vis se transforma intr-un simbol al unei stari de spirit al unei credinte sau tendinte.
Subconstientul nostru ne ofera in fiecare noapte un film,cu intentia de a ne integra in atmosfera animata de rolurile noastre din viata si de a ne derula propria viata cu conflictele si problemele ei.
In final actorii de pe scena visului sunt mesageri simbolice ai mesajlui pe care subconstientul nostru cauta sa ni-l comunice pentru a ne revela pe noi,propriei noastre persoane.

Un comentariu:

  1. daca este vb de vise simbolice putem adormi cu gandul la niste figuri adica yantre sau mandale cine stie despre acestea

    RăspundețiȘtergere