Biografie Florin Piersic. Curriculum Vitae - CV - Actorul FlorinPiersic "Margelatu"

Curriculum Vitae Florin Piersic. Biografie - CV - Actorul Florin Piersic "Margelatu"
Profesie - Actor
Data si locul nasterii - 27 Ianuarie 1936 - Cluj
Varsta: 75 de ani
Casatorit:Tatiana Iekel -  Anna Szeles - Anna Török
Florin Piersic a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. A debutat in filmul „Ciulinii Baraganului” si a jucat in peste 40 de filme de-a lungul carierei sale, cele mai cunoscute fiind filmele din seria „Haiducii”.
Rolul Margelatu l-a transformat intr-unul din cei mai iubiti actori romani. A fost adesea comparat cu actorii francezi Jean Marais si Alain Delon. Dupa 1989, a fost mai activ in teatru si televiziune, jucand pe scena teatrului din Cluj si aparand la numeroase emisiuni, atat ca gazda (a prezentat emisiunea „Piersicile lui Florin”) cat si ca invitat. A luat premiul pentru Cel Mai Indragit Actor la gala premiilor „Zece pentru Romania” in 2005.
A jucat in telenovela postului AcasaTV, „Lacrimi de iubire”.
Este casatorit a treia oara si are doi fii. Actorul Florin Piersic jr. este fiul sau din prima casatorie cu actrita Tatiana Iekel.
26.01.2011 - S-a inaugurat Cinematograful Florin Piersic (fostul Cinema Republica)

2 comentarii:

  1. oare copii nostri mai vor intreba cine a fost florin piersic , macar filmele sa ramana dar nu cred ....

    RăspundețiȘtergere
  2. ce-a fost si ce-a ajuns, asa e omul se naste traieste si moare, chiar daca pentru unii florin piersic a murit, pentru altii a ramas in sufletele noastre cu filmele lui, o legenda vie.

    RăspundețiȘtergere