Biografie Madalina Manole, Curriculum Vitae-CV-Magdalena - Anca Manole

Biografie Madalina Manole, Curriculum Vitae-CV-Magdalena - Anca Manole

Nume real: Magdalena - Anca Manole
Alias: Fata cu părul de foc
Data nasterii: 14 Iulie 1967 (43 ani)
Zodia: Rac
Locul nasterii: Valenii de Munte, judetul Prahova
Mama: Eugenia
Tatal: Ion
Frati: Marian
Inaltime: 1,72m
Greutate: 58kg
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: castaniu
Date contactare: Impresariat Mircea Puiu tel: 0751 222 100
Site oficial: www.madalinamanole.ro

In 1985 ajunge la Bucuresti si se inscrie la Scoala Populara de Arta unde studiaza canto-muzica usoara cu Mihaela Runceanu si Ionel Tudor.

In 1988 debuteaza la Festivalul National "MAMAIA" si obtine o mentiune cu melodia "Un om sentimental" pe muzica lui Serban Georgescu si versuri Roxana Popescu. Acesta este inceputul unei colaborari muzicale de durata, cuplul Manole-Georgescu incepind an dupa an sa lanseze pe piata muzicala romaneasca cintece care deveneau rapid slagare fredonate si iubite de romani. "

In 1993 postul de radio "CONTACT" initiaza un top muzical national pe care Madalina il cistiga, fiind considerata cea mai buna voce pop a momentului.

In 1997 Madalina lanseaza un album aparte intitulat "Lina, lina, Madalina" la Casa de discuri ZONE RECORDS. Albumul se bucura de un succes deosebit pentru ca Madalina abordeaza cu mult talent un alt gen muzical, folclorul autentic romanesc, mai exact cintece din repertoriul celebrelor Maria Tanase, Maria Lataretu, Lucretia Ciobanu, etc.

In anul 2000 Radio Romania Actualitati - redactia muzicala ii acorda Madalinei Manole premiul pentru "Cea mai buna voce feminina" si de asemenea premiul "Albumul anului" pentru albumul "DULCE DE TOT"

In anul 2003 Madalina Manole revine pe piata muzicala cu al 8-lea album de muzica pop intitulat "A FOST, VA FI IUBIRE", de data aceasta si in calitate de compozitoare pentru ca toate cele 11 melodii sint compuse chiar de ea, pe versurile Roxanei Popescu. Albumul beneficieaza de numai putin 3 video-clipuri la melodiile "A FOST IUBIRE", "FATA VISURILOR TALE" si "UN DANS".

Perioada 2003-2005 aduce artistei mai multe turnee si invitatii in spectacole pentru comunitatile romanesti din SUA,AUSTRIA,GERMANIA si BELGIA.

La sfirsitul anului 2006 Fundatia Silviu Prigoana editeaza un ALBUM DE COLINDE interpretate de Madalina Manole in limba engleza si romana, album produs in 10.000 exemplare daruite romanilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu