Tipuri de vise:vise simbolice,compesotorii,telepatice,visepremonitori,vise lucide,cosmarurii

Tipuri de vise:vise simbolice,vise compesotorii,vise telepatice,vise premonitori,vise lucide,cosmarurii

Visele ne`au fost date ca prin tot ceea ce ne transmit,sa ni se d`ea o sansa sa ne autocunoaste, ele sunt  o reflexie a sufletului nostru care cauta sa ne mentina intregi pe calea evolutiei personale,scapandu`ne in acelasi timp de atitudinile invichite care ne`au tinut inchisi in trecut ,nu ne mai sunt de nici un ajutor.
Unicul limbaj pe care il descifreaza sufletul nostru sunt simbolurile
Visele le putem clasifica astfel :
1 vise simbolice
2 vise compesotorii
3 vise legate de starea de sanatate
4 vise legate de gasirea solutiilor unor probleme
5 vise telepatice
6. vise premonitori
7. vise lucide
8.cosmarurii.


1 vise simbolice


Persoanele si obiectele care apar in visele noastre sunt,de multe ori,copii ale dorintelor care traiesc in noi si care arata starea psihica,toate trairile din interiorul sufletului nostru.

Aceste persoane pot fi oameni straini sau pot fi persoane adevarate din jurul nostru.

Cand in vis apar oameni cunoscuti care fac parte din cercul nostru de prieteni,acestea au un sens foarte particular.Deci in functie de tematica visului,calitatile sau defectele pe care noi le acordam celor care fac parte din relatiile noastre concrete (rude,prieteni,cunoscuti) sunt de fapt trasaturi ce ne caracterizeaza pe noi insine,Se realizeaza astfel o rasfrangere asupra altora a trairilor noastre,de care nu suntem constienti in viata de toate zilele,sau nu vrem sa ni le recunoastem.

Eroi viselor noastre nu sunt decit simple simboluri care ne arata realitati deja existente in gandirea noastra,

In fiinta noastra mai straluceste un"copil speriat"un"parinte exigent"un"profesor critic",si multe asemenea roluri pe care le jucam pe scena vitii.Aceste roluri sunt puse pe scena visului si au drept actori persoane simbolice pentru a ne arata noua insine multiplele aspecte ale fiintei noastre care trebuiesc avute in vedere spre analiza si ameliorare

Fiecare personaj din vis se transforma intr-un simbol al unei stari de spirit al unei credinte sau tendinte.

Subconstientul nostru ne ofera in fiecare noapte un film,cu intentia de a ne integra in atmosfera animata de rolurile noastre din viata si de a ne derula propria viata cu conflictele si problemele ei.

In final actorii de pe scena visului sunt mesageri simbolice ai mesajlui pe care subconstientul nostru cauta sa ni-l comunice pentru a ne revela pe noi,propriei noastre persoane.
2 vise compesotorii


Acestea sunt niste vise care"ne dau voie"sa facem unele lucruri pe care nu avem curajul sa le facem in starea de veghe sau pur si simplu nu avem resursele necesare pentru a le realiza. Sunt vise de refulare ,de cele mai multe ori cu inclinatie sexuala.
3 vise legate de starea de sanatate


Cu ajutorul acestor vise putem descoperi ce stari sufletesti stau la temelia indispozitiilor noastre.Puterea mintii devine mai puternica atunci cand suntem incarcati de ganduri negative(manie,invidie,razbunare,suparare)acestea ne invadeaza corpul,producand atitudini negative care ne afecteaza pe plan fizic.

Visele care intra in aceasta categorie sunt ca niste alarme care ne avertizeaza asupra riscului de dezavectare a armoniei sufletesti care va duce la un dezechilibru a organismului,deci a sanatatii noastre.

Este spre binele nostru sa analizam mesajul acestora categorii de varsta si sa luam masuri grabnice pentru schimbarea atitudinii noastre psihice pentru imbunatatirea sanatatii noastre.
4 vise legate de gasirea solutiilor unor probleme
Probleme pe care le intampinam in timpul zilei apar si in vis,din adancul subconstientului.El ne ofera solutii pentru rezolvarea acestor probleme la care nu ne-am gandit peste zi.

Avem exemple,reale,ale unor mari personalitati din lumea stiintei sau artelor,care prin"sfaturile" pe care le-au primit prin intermediul unui vis,au avut realizari exceptionale.

Secventele din vis nu sunt aleatorii

Prima secventa din vis,ne arata tema principiala a conflictului.apoi fiecare act genereaza o alta pana la cea finala care aduce cu ea,de multe ori, solutii sau ne arata o cale de urmat pentru cei care va aduce la rezolvarea problemei.
5 vise telepatice


Actiunea care se desfasoara in momentul acestor vise,poate vi una reala,avand ca timp de evolutie chiar momentul in care are loc visul.

Poate face referire la un eveniment ce se petrece la mare departare(poate chiar de cealalta parte a globului) sau in viata unei alte persoane

Este o intuitie pe care o avem in astral despre un eveniment care are loc in lumea reala.

Mai sunt cazuri in care aceasta perceptie pe care o avem sa nu se refere la o actiune concreta ci la o traire sufleteasca a unuei alte persoane,pe care le primim in mod telepatic.

Este indicat ca aceste vise sa fie interpretate din ambele puncte de vedere.
6. vise premonitori

Aceasta categorie ne arata intamplari care se petrec in vis cu mult inainte ca ele sa apara in realitate in lumea exterioara.Adeseori aceste vise se refera doar la tendinta pe care ar evalua evenimentele din viata reala daca ele ar urma drumul lor din viata curenta.

Subconstientul nostru intercepteaza evenimente,fapte,vibratii,tendinte si le traduce fara ca constientul nostru sa poata interveni,visul scoate la iveala toate acestea.

Trebiue retinut si subliniat ca un factor extrem de important;noi putem interveni in mod constient in drumul evenimentelor,dar daca nu o facem,atunci visul devine realitate.

Subiectele principale ale visurilor din aceasta categorie sunt;idealurile,valorile,scopurile si telul nostru in viata.Ele ne descriu adevaratele valori,pentru ca ele sunt cele care ne fac cu adevarat fericiti,care intredevar ne aduc si echilibru sufletesc

Daca adancul sufletului nostru respinge viata pe care o ducem,in realitate,visele ne vor arata acest lucru,si ne arata ce masuri sa luam ptr a fi in armonie cu adevarata noastra fiinta.
7. vise lucideAceste visefac parte dintr-o categorie foarte speciala,sunt vise in care suntem constienti ca visam si prin vointa putem schimba derularea visului.Deci ca spectatori putem deveni regizorii acestui vis

Acest gen de vise ne arata capacitatile corpului nostru astral.De aceea,in aceste vise putem calatorii oriunde dorim,depasind limitele materiei si folosind vointa pentru a actiona fara restrictii.

In lumea astrala vom intilni exact aceeasi situatie ca in lumea reala.In aceasta lume astrala exista grade diferite de dezvoltare,de traire spirituala si putem intalni nivele mai mari sau mai mici de evolutie

Tot in cadrul acestei lumi astrale putem lua legatura cu alte suflete si putem schimba "mesaje",exact cum facem in lumea reala.
8.cosmarurii.

Cosmarurile care revin mereu,este ultima solutie pe care o are subconstientul ca sa ne arate ca ceva ce nu reusim sa descoperim in noi insine,trebuie revelat si inteles.

In cazul de fata actiune are mai mare importanta decat trairile si emotiile care sunt legate de aceasta.

Daca n-ar fi cosmarurile,nu am mai putea noi sa visam frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu