A murit Jean Constantin. Biografia unui mare actor pe scurt.

A murit Jean Constantin. Biografia unui mare actor pe scurt.

Astazi 26 mai (13x2), un numar cu ghinion pentru Jean Constantin.
Jean Constantin a murit, miercuri, la varsta de 81 de ani, in locuinta sa din Constanta. Inima i-a cedat în urma unui atac de cord.
În cursul zilei de mâine, trupul neînsufletit al artistului va fi depus la Tearul Fantasio din Constanta.

Biografie Jean Constantin.

Maestrul Jean Constantin s-a nascut la data de 21 august 1928 in Techirghiol judetul Constanta.
A fost investit drept Cavaler de Malta al Ordinului „Sf. Ioan” de la Ierusalim, in cadrul unui ceremonial desfasurat intr-o sala a Muzeului de Istorie a Bucovinei din Suceava.
A debutat pe scena la sectia de estrada din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanta, in 1957.
La data de 15 decembrie 1957 s-a infiintat sectia de estrada din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanta, unde actorul a ramas pana la iesirea la pensie.
Actorul a debutat anii ‘60 si a jucat in circa 80 de filme, Sa reamintim filmul "Toate panzele sus" cu celebra replica "Ismail eram, cu polonicul in cap dadeam!
Totodata, Consiliul Director al Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania i-a acordat, in 2003, o clacheta de aur si o medalie jubiliara "Magna cum Laudae".
In semn de recunoastere a talentului actorului Jean Constantin, Jean Badea, fost secretar al literar al Teatrului de revista Fantasio, i-a dedicat biografia artistica "Omul care aduce hazul", publicata in 1998.
Din 1999, Jean Constantin este si cetatean de onoare al orasului Constanta, unde a si locuit. El a fost casatorit de trei ori, petrecandu-si ultimii ani din viata cu Elena Jean.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu