Biografie Andreea Marin.CV.Curriculum vitae Andreea Violeta Marin Banica

Biografie Andreea Marin.CV.Curriculum vitae Andreea Violeta Marin Banica


Nume real: Andreea Violeta Marin Banica
Alias: Zana Surprizelor
Data nasterii: 22 Decembrie 1974 (35 ani)
Zodia: Capricorn
Locul nasterii: Roman, jud. Neamt
Status marital: casatorit
Mama: Violeta Marin
Tatal: Dan Marin
Surori: Cristina
Frati: Ionut
Sot: Stefan Banica Jr.
Copii: Ana Violeta
Animale: pisica
Inaltime: 1,76m
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: saten
Profesie:jurnalist
Hobby-uri: palariile
Citate preferate: "Ridica-te si mergi mai departe"
Educatie: Universitatea din Iasi, cursuri specializare in domeniul jurnalismului si relatiilor publice la "Thompson Fundation" si la Universitatea din South Carolina

Vedeta postului national de televiziune a absolvit Facultatea de Informatica a Universitatii „A.I. Cuza” din Iasi si apoi a urmat cursuri de specializare in domeniul jurnalismului si al relatiilor publice. Emisiunea „Surprize, Surprize” i-a adus celebritatea si, dupa 8 ani, inca se mentine in topul audientelor.
A realizat interviuri cu personalitati ca Harrison Ford, Liam Neeson, Larry Hagman, Liza Minelli, sau Beyonce, si documentare, dintre care cel mai cunoscut este „Kilimanjaro 2001”, aparut dupa ce vedeta a escaladat acest varf.
A fost gazda a numeroase festivaluri si evenimente si a primit premii pentru frumusete, eleganta si popularitate. Revista „Capital” a plasat-o pe locul I in topul celor mai de succes femei din mass-media romaneasca. A fost implicata intr-un proces rasunator contra revistei „Star”, proces pe care l-a castigat. Presupusa rivalitate dintre ea si prezentatoarea Mihaela Radulescu a fost, si este in continuare, intens mediatizata, in special dupa casatoria Andreei Marin cu actorul si cantaretul Stefan Banica jr.

Experientã Profesionalã
-Director de comunicare pentru Prime Time World Broadcast – companie internationalã de productie TV din Madrid, care realizeazã programe în prime time pentru Televiziunea Nationalã Românã (TVR1) si postul privat Antena 1, ambele posturi detinând majoritatea audientei pe segmentul vizat, precum si alte 3 statii TV din România.

-Purtator de cuvant si imaginea Garnier- L’Oreal, BMW Autonobiles, Cartier (bijuterii si accesorii), Procter and Gamble- Head& Shoulders, etc.

- Timp de doi ani consecutiv, reporter special al TVR la ceremonia acordarii Premiilor Academiei Americane de Film- Oscar, Los Angeles (1998/1999)

- Director de program si gazdã a emisiunii traditionale “Cei mai iubiti”, prin intermediul cãreia Televiziunea Nationalã oferã trofee pentru urmãtoarele categorii: sport, teatru & film, muzicã, umor, radio, televiziune, presã scrisã, afaceri si modã. Premiile sunt oferite pe baza rezultatelor unui sondaj national, realizat de un prestigios institut de sondare a opiniei publice.

- Editor si prezentator al principalului jurnal de Stiri din Romania, la TVR, timp de 3 ani
13 ani de experientã ca reporter, realizator si moderator la Televiziunea Nationalã Românã, incepand ca moderator la TVR Iasi, la varsta de 19 ani;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu