Urari, mesaje, felicitari, sms-uri de Sf. Vasile

Urari, mesaje, felicitari, sms-uri de Sf. Vasile

In data de 1 Ianuarie crestinii ortodosci il serbeaza pe Sfantul Vasile cel Mare.
Prezenta Sfantului Vasile este explicata diferit, prin prisma mitologiei populare. In unele locuri, Vasile este considerat a fi chiar numele de botez al lui Iisus Cristos, alteori apare ca fiind primul petrecaret, cel care a initiat traditia sarbatorii care ii poarta numele.

Urari - mesaje - felicitari - sms-uri - Sf. Vasile

“Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Vasile cat mai frumoasa!”

Din adancul sufletului iti doresc ca anii ce se scurg sa treaca precum razele soarelui mangaie o trestie umeda si batuta de vant, precum iubirea alina sufletele suferinde. Sa fii fericit si mereu insotit de cei care merita sa te iubeasca.La multi ani, Vasile!

“De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Vasile!”

Iti doresc pe vant ce bate, multa, multa sanatate si pe stele ce lucesc, fericire iti doresc. La multi ani, Vasile!

De Sf. Vasile fie ca cei dragi sa te inconjoare cu caldura sufletelor lor intr-o seara magica, iar fericirea sa te ia in bratele ei in acest moment special!

Anul Nou care incepe azi sa iti aduca numai bucurii si impliniri. La multi ani Vasile!

Fie ca aceasta zi sa-ti deschida poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, sanatate, impliniri si multa iubire! La multi ani, Vasile!

Peste 600.000 de romani isi serbeaza ziua numelui de Sfantul Vasile

Din cei 615.095 de romani a caror onomastica este legata de sarbatoarea Sfantului Vasile, 523.389 sunt barbati, iar 91.706 sunt femei.

Statisticile MIRA arata ca 511.461 dintre romani poarta numele Vasile, iar 10.710 raspund cand sunt strigati Vasilica.

Un numar mult mai mic de romani va petrece in prima zi a noului an, chiar daca poarta prenume de alint sau derivate ale numelui marelui ierarh, cum ar fi Sile (507), Sica (423), Silica (231) sau Vasi (57).

Intre femeile care au onomastica la aceeasi data cele mai multe sunt Vasilica (87.865), urmate de cele care raspund la apelativul Sica (953) si Vasila (639).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu