Regina

ReginaRegina (2008)

Regina este povestea in care personajele din Inima de Tigan, fenomenul de televiziune care a facut istorie in Romania, se impletesc intr-un decor suprinzator cu personaje noi de mare forta si sensibilitate.

Doua lumi se infrunta de multa vreme in universul tiganesc: tiganii traditionalisti si cei care si-au pierdut identitatea. Echilibrul este pe cale sa se destrame din momentul in care Don Antonucci (Dan Condurache), partenerul din umbra al lui State Potcovaru (Gheorghe Visu), isi face aparitia pentru a se stabili in satra impreuna cu familia.

Este carismatic, influent si razbunator. Trecutul lui de traficant de carne vie, droguri si arme ramane ascuns si nimeni nu banuieste motivele care l-au determinat sa se reintoarca in Romania. Acum Don Antonucci nu este dispus sa piarda chiar daca trebuie sa sacrifice o lume intreaga.

Regina (Diana Dumitrescu), fiica adoptiva a lui Don, atrage atentia tuturor: chipul ei frumos cu trasaturi nobile contrasteaza puternic cu comportamentul de fiinta salbaticita. Dincolo de contraste, ea ascunde insa un secret in forma unui medalion regal. Transformarea Reginei dintr-o fiinta terorizata si interiorizata, intr-o femeie frumoasa si plina de viata va incepe din momentul in care ea se indragostete de Cosmin (Bogdan Albulescu), un tigan aciuat in satra lui Aurica (Gheorghe Dinica).

In satra, tanarul demonstreaza ca este hotarat, are sange rece si este dispus sa faca orice. Tocmai aceste lucruri il impresioneaza pe Don Antonucci, care ii ofera posibilitatea de a lucra pentru el, dar si posibilitatea de a intalni dragostea. Inca de la inceput atractia dintre Regina si Cosmin se dovedeste magnetica.

Dar povestea lor de iubire va fi marcata de gelozia lui Armando (Augustin Viziru), fiul Donului. Asemeni unui animal de prada, el isi va apara proprietatea, cu atat mai mult cu cat Regina i-a fost oferita de catre puternicul lui tata pe vremea cand aceasta avea doar 14 ani si pe care a privit-o in tot acest timp ca fiind femeia si sclava lui.

Iubirea dintre Regina si Cosmin este o iubire care trebuie sa infrunte secretele ce odata revelate vor distruge sau salva lumea tiganeasca.

In lumea romanilor, Gigi Dumbrava (Florin Zamfirescu) este si mai indarjit sa lupte impotriva tiganilor. Transplantul suferit nu ii potoleste ura fata de cei pe care ii considera responsabili de dezastrul in care se afla atat familia, cat si afacerile lui. Nu poate sterge ceea ce simte: ca a fost victima unei farse oribile si ar fi preferat sa moara decat sa traiasca rusinea de a avea in piept o inima de tigan.

Nici casatoria fiicei lui preferate, Irina (Andreea Patrascu), cu Codrut (Denis Stefan) nu a fost un motiv de bucurie, convins fiind ca fiica lui si-a distrus viata casatorindu-se cu un tigan, chiar si educat. Nu mai este dispus sa se lase infrant de nimeni si nimic.

In rolurile principale:

Diana Dumitrescu, Florin Zamfirescu, Bogdan Albulescu, Dan Condurache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu